Prachtige avonturenfilm The Hobbit: An Unexpected Journey zie je vrijdag op RTL 7

Prachtige avonturenfilm The Hobbit: An Unexpected Journey zie je vrijdag op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Iedereen hield zijn hart vast toen Peter Jackson aankondigde terug te keren naar Midden-Aarde voor de verfilming van The Hobbit, het 'andere' boek van J.R.R. Tolkien. Aan The Lord of the Rings kan natuurlijk niets tippen, maar het resultaat was opnieuw prachtig te noemen. Je ziet het eerste deel vrijdag op RTL 7 en je kunt The Hobbit: An Unexpected Journey streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Samen met tovenaar Gandalf en een groep van dertien dwergen, geleid door Thorin Oakenshield, begint Bilbo Baggins aan een epische missie naar de Lonely Mountain om het goud van het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de draak Smaug. De tocht voert hen door woeste landschappen en verraderlijke gebieden vol kwaadaardige wezens. Onderweg ontdekt de schuchtere Bilbo dat hij slimmer en moediger is dan hij ooit had vermoed. Hij ontmoet Gollem, een personage dat zijn leven voor altijd zal veranderen en komt in het bezit van een magische ring die het lot van Midden-Aarde zal bepalen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het verhaal van de Hobbit-trilogie speelt zich af vóór de gebeurtenissen in The Lord of the Rings. De hobbit Bilbo is hier nog een jongeman, die het avontuur van zijn leven beleeft. Regisseur Jackson pakt opnieuw uit met grootse veldslagen, prachtige sets en fenomenale special effects, maar het is wel te merken dat het bronmateriaal een stuk dunner is dan de vorige trilogie in Midden-Aarde: Jackson rekt het verhaal soms net iets te ver op. Dat mag de pret echter niet drukken, want het is opnieuw een episch en spectaculair avontuur.

Cast
Naast Martin Freeman (Black Panther) en Ian McKellen (Beauty and the Beast) zijn ook Richard Armitage (Ocean's 8) en Ken Stott (Charlie Wilson's War) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Jackson (They Shall Not Grow Old).

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 3 september om 22.30 uur te zien op RTL 7. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 169 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige avonturenfilm The Hobbit: An Unexpected Journey zie je vrijdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV