Unieke animatiefilm The Adventures of Tintin zie je maandag op Net5

Unieke animatiefilm The Adventures of Tintin zie je maandag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De verwachtingen waren hooggespannen toen spektakelregisseurs Steven Spielberg en Peter Jackson de handen ineensloegen voor een animatie-avontuur met Kuifje in de hoofdrol. Het resultaat, The Adventures of Tintin, was topentertainment én baanbrekend. De film is maandag te zien op Net5 en je kunt The Adventures of Tintin streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een groot geheim bij zich draagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The Adventures of Tintin is de eerste productie in de filmgeschiedenis die volledig met behulp van motion capture is gemaakt. Dat wil zeggen dat de scènes worden gespeeld door 'levende' acteurs, maar dat hun bewegingen en mimiek vervolgens met behulp van de computer worden omgezet in animatie. Het levert een ongekend spectaculaire animatiefilm op, waarin we van het ene avontuur in het andere vallen. Sommige scènes zijn ware kunststukjes die nóg meer indruk maken als je bedenkt dat deze echt gefilmd werden. Een prachtig avontuur voor jong en oud.

Cast
Naast Jamie Bell (Rocketman) en Andy Serkis (Black Panther) zijn ook Daniel Craig (Knives Out) en Nick Frost (Fighting with My Family) te horen/zien in The Adventures of Tintin. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

The Adventures of Tintin (2011) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op maandag 14 juni om 23.00 uur te zien op Net5. Genre: animatie, avontuur. Speelduur: 107 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Unieke animatiefilm The Adventures of Tintin zie je maandag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier