Recensie: Chaos Walking met Tom Holland en Daisy Ridley brengt vooral chaos in je hoofd

Recensie: Chaos Walking met Tom Holland en Daisy Ridley brengt vooral chaos in je hoofd
Mix van Annihilation, Elysium, Oblivion en vleugje Star Wars

Film :

Vanaf 24 juni is de film Chaos Walking in de Nederlandse bioscopen te zien. Regisseur Doug Liman (bekend van The Bourne Identity en Edge of Tomorrow) had waarschijnlijk de intentie dat deze film de start van een nieuwe franchise zou worden. Maar of de andere films er gaan komen is nog maar zeer de vraag. Lees hier de filmrecensie van Chaos Walking.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

No one escapes the noise
In de nabije toekomst gelooft Todd Hewitt (Tom Holland) dat een virus alle vrouwen heeft gedood in een kolonie. Het virus heeft ook Geluid losgelaten, de speciale gave om andermans gedachten te horen. Tijdens een wandeling stuit Todd opeens op een vreemde stilte. Hij ontdekt dat de stilte afkomstig is van een vrouw, die luistert naar de naam Viola Eade (Daisy Ridley).

Acteur Mads Mikkelsen in de film 'Chaos Walking'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Deze young adult-sciencefictionfilm is gebaseerd op de de roman The Knife of Letting Go van Patrick Ness, de eerste in een trilogie van boeken die algemeen bekendstaat als Chaos Walking. Amerika zag de film al eerder en de filmcritici waren meedogenloos in hun oordeel over deze productie, die ook nog eens enorme pech had met de wereldwijde pandemie. Is het allemaal echt zo slecht? Het verhaal is mager, met weinig chemie tussen de hoofdrolspelers. Tom Holland is fantastisch en meeslepend in zijn rol als Todd Hewitt en trekt alles uit de kast wat erin zit. Actrice Daisy Ridley (Star Wars - 'Spacegirl') is verkeerd gecast als Viola Eade, met blonde pruik en weinig dialoog. Gek genoeg wordt de film nooit saai, mede dankzij Holland en een sterke rol van bad guy Mads Mikkelsen. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Tom Holland (Cherry) en Daisy Ridley (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) zijn ook Mads Mikkelsen (Druk), David Oyelowo (The Midnight Sky) en Nick Jonas (Midway) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Doug Liman (American Made).

Vanaf 24 juni 2021 is de film Chaos Walking in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Sciencefiction, Avontuur, Drama. Speelduur: 109 minuten. IMDb-score: 5,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV