Recensie: Wish Dragon is prachtige en grappige animatie op Netflix voor het hele gezin

Recensie: Wish Dragon is prachtige en grappige animatie op Netflix voor het hele gezin
Van de makers van Shrek

Film :

Vanaf 11 juni is de animatiefilm Wish Dragon op Netflix te zien. Vergeet het verhaal van Aladdin, de geest en zijn lamp en leer de jongen Din, de draak en de groene theepot kennen. Drie wensen staan er klaar en wees voorzichtig voor wat je wenst. Lees hier de recensie van Wish Dragon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Three Magical Wishes
Het verhaal gaat over de jonge student Din. Hij komt uit de arbeidersklasse met grote dromen maar weinig middelen, en Long, een cynische maar almachtige draak die in staat is om wensen in vervulling te laten gaan, gaan op avontuur door het moderne Shanghai. Ze gaan op zoek naar Din's lang verloren gegane jeugdvriendin, Lina. Hun reis dwingt hen om enkele van de grootste vragen van het leven te beantwoorden - want als je iets kunt wensen, moet je beslissen wat echt belangrijk is.

Met Long, Li Na en Din in de animatiefilm 'Wish Dragon'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het verhaal is niet heel origineel, maar toch. Wish Dragon slaagt erin om toch een hele grappige, kleurrijke en gezellige animatiefilm op het beeld te toveren, die bovendien grappig vermaak voor volwassen bevat. Alle personages zijn fantastisch en hebben veel humor. Zelfs de schurkenrollen - inclusief martial arts moves - in het verhaal zijn een dikke plus. Voor de Chinese versie is de stem van Jackie Chan te horen als bizarre wensdraak, die net wat extra's geeft. Maar ook de Engelse versie met de jongere John Cho (Sulu in de nieuwe Star Trek-films) is een feestje. Een leuke rollercoaster ride in een gek avontuur is dik genieten op streamingdienst Netflix. En nog meer goed nieuws: Een deel twee is in de maak. 3,5 ster.

Cast
Voor de Engelse versie zijn onder andere de stemmen van John Cho (Over the Moon), Jimmy Wong (Mulan), Natasha Liu Bordizzo (Guns Akimbo) en Constance Wu (Crazy Rich Asians) te horen. Deze productie is geregisseerd door Chris Appelhans (K-Pop: Demon Hunters).

Vanaf 11 juni 2021 is de film Wish Dragon te steamen op Netflix. Genre: Animatie, Familiefilm, Komedie en Avontuur. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score: 7,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Wish Dragon is prachtige en grappige animatie op Netflix voor het hele gezin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV