Vanavond op tv: EK-wedstrijd Nederland - Oekraïne, De Marathon, The Singapore Grip en meer

Vanavond op tv: EK-wedstrijd Nederland - Oekraïne, De Marathon, The Singapore Grip en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 juni

Kijktip :

Ook op deze warme avond is er een uitgebreid aanbod op televisie te zien. Zo kun je natuurlijk kijken naar de eerste EK wedstrijd van Nederland. Om 21.00 uur spelen ze tegen Oekraïne. Niet zo'n voetbalfan? Kijk dan naar de comedyfilm De Marathon of naar de nieuwe Britse dramaserie The Singapore Grip. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiecomedy: 21 Jump Street

RTL 7
20:00 uur

Schmidt en Jenko komen elkaar na jaren weer tegen op de politieacademie en worden vrienden. Samen belanden ze bij de Jump Street-eenheid. Ze zien er jong uit en daarom is hun eerste opdracht om undercover te gaan op een middelbare school. Daar moeten ze een drugsbende ontmaskeren die synthetische drugs aan de scholieren verkoopt. Ze komen in de meest hilarische situaties terecht en het is maar de vraag of ze hun missie tot een goed einde zullen brengen.


Comedyfilm: De Marathon

Comedy Central
20:30 uur

De film volgt de Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico. Samen werken ze in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Om de garage van de ondergang te redden komen ze op het idee om zich te laten sponsoren.


Live: Nederland - Oekraïne (EK voetbal)

NPO 1
20:55 uur

Vanaf 20:00 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Nederland - Oekraïne vanuit de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Nederland opent het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Een echte thuiswedstrijd, want op het eindtoernooi in elf verschillende landen hebben wij ook een speelstad. Alle groepsduels van Oranje zijn in de Johan Cruijff Arena. Tom Egbers blikt vanaf 20:00 uur met analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vanuit het stadion vooruit op de wedstrijd. Zij zijn er ook in de rust en na afloop voor de analyse. Verder is er voor en na de wedstrijd een uitzending vanuit Hilversum, waar Sjoerd van Ramshorst en Henry Schut in NOS Studio Europa met Frank Lammers, Kenneth Perez en Theo Jansen naar de wedstrijd kijken. Oranjewatcher Jeroen Stekelenburg interviewt bondscoach Frank de Boer en de spelers. De andere landen in Groep C zijn Oostenrijk en Noord-Macedonië, die eerder op deze zondagavond om 18:00 uur tegen elkaar spelen.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Start herhalingen: Uitstel Van Executie

RTL 4
21:24 uur

Vanaf vanavond herhaalt RTL 4 elke zondag rond 21:25 uur een aflevering van Uitstel van Executie, waarin mensen worden geholpen die van hun hypotheekverstrekker hebben vernomen dat hun huis op een veiling zal worden verkocht. Martijn Krabbé en zijn team met een makelaar, een bouwadviseur en een professionele budgetcoach zetten alles op alles om deze mensen weer licht in die donkere tunnel te bieden. Ze worden ingezet om de wanhopige huizenbezitter te behoeden voor de genadeloze veilinghamer en enorme financiële schade. In deze aflevering het verhaal van Ankie. Zij verloor tijdens een vakantie in 2014 door een noodlottig ongeval haar man, Paul. Ankie bleef met hun twee jonge kinderen en veel financiële zorgen achter. Hun huis in Lopik kan ze alleen niet betalen, maar het lukt haar ook niet het te verkopen.


Nieuw: Bloedland

NPO 2
22:10 uur

In het driedelige programma Bloedland gaat programmamaker Johan Eikelboom op zoek naar hoop en verzoening in de hevige strijd om het Zuid-Afrikaanse land. Ruim dertig jaar na het begin van de afschaffing van de apartheid staan de bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika tegenover elkaar in een bitter gevecht om de grond van hun voorouders. Johan Eikelboom gaat in gesprek met de veelkleurige bevolking. Witte boeren verdedigen hun grond en boerderijen tegen de politiek van landonteigeningen én tegen gewelddadige overvallen. Zwarte inwoners eisen in de dagelijkse strijd om hun bestaan het land op dat Nederlandse of Britse kolonisten ooit bemachtigden van hun voorouders. En gekleurde inwoners vechten, decennia na de officiële afschaffing van het apartheidsregime, voor de erkenning dat de grond waarop ze leven ook hùn grond is. Elke zondag rond 22:10 uur op NPO 2.


Nieuw: The Singapore Grip

NPO 2
22:55 uur

Vanaf vanavond is de Britse historische dramaserie. De serie gaat over rubberbaron Walter Blackett die met zijn gezin een luxeleven leidt in het Singapore van 1941, waar het oorlogsgeweld in Europa ver weg lijkt. Nu zijn zakenpartner een dagje ouder wordt, wil Walter zijn greep op het bedrijf verstevigen. De zoon van Walters zakenpartner, Matthew Webb, raakt verwikkeld in een driehoeksverhouding met Walters dochter en een mysterieuze Chinese vrouw. Intussen dreigt een Japanse invasie. The Singapore Grip elke zondag rond 22:55 uur te zien op NPO 2.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV