Recensie: Luca is makkelijke en aandoenlijke zomerfilm

Recensie: Luca is makkelijke en aandoenlijke zomerfilm
Met de stemmen van Jacob Tremblay en Jack Dylan Grazer

Film :

Vanaf 18 juni staat Luca op Disney Plus. Een zomers avontuur: daar zitten we met dit weer allemaal wel een beetje op te wachten. Lees hier de recensie van Luca.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Riviera
Midden in een badplaats aan de Italiaanse Riviera, volgen we in de originele animatiefilm een coming-of-age-verhaal over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft vol met gelato, pasta en eindeloze scootertochten.

Jacob Tremblay en Jack Dylan Grazer in Luca

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Na tweevoudig Oscarwinnaar Soul komt Pixar opnieuw met een originele film, niet gebaseerd op een bestaand verhaal. Ditmaal weet Pixar wel heel goed het eigen algoritme te vinden, waardoor het allemaal een beetje generiek aanvoelt. De animatiestijl is anders, maar werkelijk prachtig. Het verhaal is lief en aandoenlijk, waardoor je wel blijft hangen. Alles is allemaal een beetje generiek en makkelijk aan elkaar geknoopt, maar uiteindelijk komt het traantje wel. En dat is dan weer pure Pixar magie. 3,5 ster.

Cast
Jacob Tremblay (Room), Jack Dylan Grazer (Shazam!), Maya Rudolph (The Mitchells vs the Machines) en Giacomo Gianniotti (The Cuban) spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Enrico Casarosa (La Luna).

Vanaf 18 juni 2021 is Luca te kijken op Disney Plus. Genre: Animatie, Avontuur. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Luca is makkelijke en aandoenlijke zomerfilm of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier