Vanavond op tv: Spanje - Zweden (EK voetbal), documentaire Jij bent van mij

Vanavond op tv: Spanje - Zweden (EK voetbal), documentaire Jij bent van mij
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 juni

Kijktip :

Vanavond speelt titelkandidaat Spanje zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal tegen Zweden. Verder onder meer de schokkende documentaire Jij bent van mij. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Opium op Oerol

NPO 2
19:25 uur

Opium op Oerol is ook dit jaar, bij gebrek aan een fysiek festival voor publiek, anders dan anders. Onveranderd is dat het programma de podiumkunsten en het eiland viert en daarmee de kijkers thuis voorziet in het jaarlijkse zomerse festivalgevoel. Presentator Cornald Maas reist af naar Terschelling voor de alternatieve versie van Opium op Oerol. Hij ontvangt daar iedere dag een bekende schrijver met wie hij deze tijd beschouwt. Onder anderen Connie Palmen, Arthur Japin en Saskia Noort komen langs.


The Hobbit: An Unexpected Journey

RTL 7
20:25 uur

RTL 7 zendt vanavond de prachtige fantasyfilm The Hobbit: An Unexpected Journey uit. Bilbo Baggins leidt een rustig leventje, tot op een dag de tovenaar Gandalf voor zijn neus staat. Kort daarna begint Bilbo samen met Gandalf, de krijger Thorin Oakenshield en dertien dwergen aan een zoektocht om het koninkrijk Erebor terug te winnen van de gruwelijke draak Smaug. Ze trekken door verraderlijke gebieden waar het wemelt van de vijanden. Bilbo's leven verandert in een lang en gevaarlijk avontuur.


Docu: Jij bent van mij

NPO 2
20:30 uur

In de documentaire Jij bent van mij, over de impact van stalking, vertellen slachtoffers hoe stalkers hun levens kapotmaakten. Nabestaanden delen hun verdriet nadat een geliefde het slachtoffer werd van de meest gruwelijke vorm van stalking: moord. De rode draad door hun verhalen is de ervaring van gitarist Harry Sacksioni, die veertig jaar lang door een vrouw werd gestalkt.


Start: Familie Gillis: massa is kassa

SBS 6
20:40 uur

Vanaf vanavond herhaalt SBS6 de realityserie Familie Gillis: massa is kassa over de familie van selfmade miljonair Peter Gillis en hun vakantieparken. Gillis zag door de coronacrisis zijn tien vakantieparken van de ene op de andere dag sluiten. Nu de maatregelen worden versoepeld, zet zijn personeel, waaronder zijn eigen drie kinderen, alles op alles om de parken gereed te maken voor de verwachte drukte.


Live: Spanje - Zweden (EK voetbal)

NPO 1
20:50 uur

Vanaf 20:25 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Spanje - Zweden vanuit Sevilla, Spanje. Na de winst van het EK in 2012 heeft Spanje een reeks slechte prestaties op eindtoernooien geleverd. Op het WK in 2014 was de groepsfase het eindstation en op zowel het EK van 2016 als het WK van 2018 de achtste finale. Nu heeft Spanje een talentvolle ploeg waarmee het hoge ogen kan gooien. De eerste tegenstander op het EK is Zweden, dat het zonder Zlatan Ibrahimovic moet doen.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Nieuw: Silent Witness seizoen 23

NPO 2
22:20 uur

Vanaf vanavond is het 23ste seizoen van de Britse detectiveserie Silent Witness de komende 2,5 week op maandag tot en met donderdag rond 22:20 uur te zien op NPO 2. De serie gaat over forensisch onderzoeker Nikki en haar team. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen stort een privéjet neer in een bos bij Londen. Aan boord zijn de oud-ambassadeur voor Amerika, de baas van een ngo, haar zoontje van elf en twee piloten.




Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV