Kunstenaar Jeff Koons dinsdag 15 juni te gast in College Tour

Kunstenaar Jeff Koons dinsdag 15 juni te gast in College Tour
Interview door Twan Huys en zaal met studenten

Kijktip :

Dinsdag (15 juni) is alweer de laatste aflevering van dit seizoen van College Tour te zien op NPO 2. Twan Huys sluit af met een hoogtepunt, want hij krijgt de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons op bezoek.

College Tour gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hoge bedragen
Koons bestormde de kunstwereld in de jaren zeventig en tachtig met omstreden werken, die volgens critici niet meer dan überkitsch zijn. Toch slaagt Koons er in om kitsch om te toveren tot kunst, en het vervolgens te verkopen voor astronomische bedragen. Niet alleen zijn werk is controversieel; Koons haalde in de jaren negentig ook het nieuws door kortstondig met een pornoactrice getrouwd te zijn.

Stedelijk Museum
Met zijn beroemde opblaasbare bloemen, zwevende basketballen en balloon dogs groeide Koons volgens velen uit tot de belangrijkste moderne kunstenaar ter wereld - ondanks alle kritiek. Twan Huys interviewt de Amerikaan in het Stedelijk Museum in Amsterdam, dat in 1988 een porseleinen beeld van Koons aankocht. Het relletje rond de aankoop vestigde Koons' naam in Nederland.

College Tour met Jeff Koons is op dinsdag 15 juni om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kunstenaar Jeff Koons dinsdag 15 juni te gast in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier