Wanneer is skeleton op de Olympische Spelen op tv?

Wanneer is skeleton op de Olympische Spelen op tv?
Alles over PyeongChang 2018

Sport :

In de aanloop naar de Olympische Spelen brengt Gids.tv je alles wat je moet weten over de sporten waarin gestreden wordt in Pyeongchang. De regels, onderdelen, Nederlandse deelnemers, favorieten en natuurlijk de uitzendtijden van het skeleton vind je hier.

Liefhebbers van het skeleton kunnen de olympische wedstrijden op tv zien bij Eurosport en de NOS. Eurosport zendt elke dag een live schakelprogramma uit op hun eerste tv-kanaal, waar alle hoogtepunten live langskomen. Daarnaast zijn er nog vier Eurosport-kanalen, die Ziggo speciaal voor de Winterspelen openzet voor zijn klanten. De NOS doet elke dag op NPO 1 live verslag van één sport en zal daarnaast twee keer per dag uitgebreide samenvattingen van alle actie uit Pyeongchang uitzenden.

Skeleton is in veel opzichten vergelijkbaar met bobsleeën en vooral rodelen. De deelnemers glijden de olympische ijsbaan af en degene die na vier runs de snelste totaaltijd heeft, wint het goud. Skeleton gaat niet in teams of duo's, maar alleen in individuele wedstrijden. Het grootste verschil met rodelen is de manier waarop de skeletonner op de slee ligt, namelijk op de buik en het hoofd naar voren met het gezicht maar enkele centimeters boven het ijs. Dat in combinatie met snelheden tot 140 km/h maakt skeleton tot een gevaarlijke, maar spectaculaire sport. Net als bij bovengenoemde sporten is de start een belangrijk onderdeel van de race. Deelnemers rennen met hun slee aan de hand over het ijs en duiken vervolgens op hun buik op de slee.

Nederland heeft dit jaar voor het eerst een deelnemer aan het skeleton op de Olympische Spelen: Kimberley Bos (foto boven) plaatste zich na in het wereldbekerklassement op de dertiende plek te eindigen en mag gezien worden als een outsider voor de medailles. Bij de wereldbekerwedstrijd in Pyeongchang van maart vorig jaar werd Bos derde.

Martins Dukurs in Sotsji

De Verenigde Staten hebben met drie gouden medailles en acht in totaal de beste olympische skeltongeschiedenis, maar behoren dit keer niet tot de favorieten. Bij de mannen zijn dat Yun Sung-bin uit thuisland Zuid-Korea en de Let Martins Dukurs, die de afgelopen twee Winterspelen zilver won. Het wereldbekerklassement werd dit seizoen voor het eerst gewonnen door Sung-bin, na acht opeenvolgende titels van Dukurs. Bij de vrouwen zijn Jacqueline Lölling, Tina Hermann en Elisabeth Vathje de grootste kanshebbers. Lölling en Hermann gaan op jacht naar de eerste gouden medaille voor Duitsland in het skeleton; de jonge Vathje komt uit voor Canada.

Het mannenskeleton is voor de Nederlandse kijker 's nachts te zien, maar de races het vrouwentoernooi, met Kimberley Bos, worden aan het begin van de Nederlandse middag gehouden. Op de Eurosport Player is alles altijd live te volgen.

Programma (alle tijden Nederlandse tijden)

  • Mannen
    • Runs 1 en 2 (donderdag 15 februari, 02:00 uur)
    • Runs 3 en 4 (vrijdag 16 februari, 01:30 uur)

  • Vrouwen
    • Runs 1 en 2 (vrijdag 16 februari, 12:20 uur)
    • Runs 3 en 4 (zaterdag 17 februari, 12:20 uur)

De Olympische Spelen zijn vanaf vrijdag 9 februari tot en met zondag 25 februari elke dag live te zien bij de NOS en op Eurosport. Lees alle informatie over de live-uitzendingen in de Olympische Spelen-special van Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Wanneer is skeleton op de Olympische Spelen op tv? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV