Turkije - Wales live op tv en online (EK voetbal)

Turkije - Wales live op tv en online (EK voetbal)
Turken hopen op revanche

Sport :

Na een dramatische openingswedstrijd hoopt Turkije zich woensdagavond te revancheren in de tweede groepswedstrijd tegen Wales. Deze wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Turkije - Wales

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Slecht begin
Voor de Turken had het EK voetbal niet slechter kunnen beginnen. Zij troffen vrijdagavond een ijzersterk Italië, en kwamen zelf niet goed voor de dag. Ondanks uitstekende spelers als Merih Demiral (Juventus), Hakan Çalhanoğlu (AC Milan) en Burak Yilmaz (Lille) kreeg Turkije met maar liefst 0-3 klop van een uitstekend Italië. Tijd voor revanche, dus.

Gelijkspel
Wales begon het toernooi een stuk beter: zij speelden knap met 1-1 gelijk tegen het op papier sterkere Zwitserland. De laatste keer dat Turkije en Wales tegen elkaar speelden is echter alweer 24 jaar geleden: in de kwalificatie voor het WK van 1998 wonnen de Turken een buitengewoon spectaculaire wedstrijd met 6-4.

Turkije - Wales is op woensdag 16 juni om 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 17.15 uur.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Turkije - Wales live op tv en online (EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV