Denemarken - België live op tv en online (EK voetbal, Groep B)

Denemarken - België live op tv en online (EK voetbal, Groep B)
Hoe is het met de Denen?

Sport :

Vijf dagen na het drama van Christian Eriksen, die in de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg, speelt Denemarken het tweede groepsduel op het EK tegen België. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Denemarken - België

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Heftig begin
Voor de Denen kon het EK voetbal niet heftiger beginnen. Tijdens hun eerste wedstrijd tegen Finland zakte sterspeler Christian Eriksen na 43 minuten, bij een 0-0 stand, naar het gras. Er was meteen grote paniek en op beelden was zelfs te zien hoe Eriksen werd gereanimeerd. Wonder boven wonder overleefde de middenvelder zijn hartstilstand en Denemarken speelt dus 'gewoon' verder.

Bekijk het volledige speelschema van het EK voetbal op Gids.tv.

Makkelijke overwinning
Bij België verliep het eerste duel zonder grote incidenten, hoewel ook diverse Belgen aangeslagen waren door het incident met Eriksen. Romelu Lukaku bracht na zijn eerste doelpunt een eerbetoon aan zijn ploeggenoot bij Internazionale. De Belgen boekten een makkelijke overwinning op Rusland: 3-0. Hiermee bevestigden ze meteen hun status als één van de favorieten op dit EK.

De wedstrijd Denemarken - België is op donderdag 17 juni om 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 17.15 uur.



Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV