Donderdag 17 juni in Opstandelingen: onrust in Heerlen over opvanghuis

Donderdag 17 juni in Opstandelingen: onrust in Heerlen over opvanghuis
Sophie Hilbrand reist naar Limburg

Kijktip :

Donderdagavond (17 juni) is er op NPO 2 weer een nieuwe aflevering van Opstandelingen te zien, het programma waarin Sophie Hilbrand mensen ontmoet die in opstand komen tegen de gemeente. Dit keer reist ze naar het Limburgse Heerlen, waar onrust is ontstaan over een opvanghuis.

Opstandelingen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verslaafden
Patrick woont aan de kinderrijke Voskuilenweg in Heerlen. Hij is verbijsterd als er een flyer van de gemeente op de mat valt, waarin staat dat er om de hoek een opvanghuis voor verslaafde zorgmijders komt. De wethouder heeft er bewust voor gekozen om de omwonenden niet te informeren, uit angst voor protesten.

Overgeslagen
In de wijken van Heerlen leidde buurtprotest voorheen altijd tot afstel en daarom worden de inwoners sindsdien overgeslagen door de wethouder. De woede bij de bewoners van de Voskuilenweg wordt echter groter en groter. Terwijl de openingsdatum van het opvanghuis nadert verliezen ze het vertrouwen in de democratie.

Opstandelingen is elke donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 17 juni in Opstandelingen: onrust in Heerlen over opvanghuis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier