Spannende oorlogsfilm Lone Survivor zie je vrijdag op Veronica

Spannende oorlogsfilm Lone Survivor zie je vrijdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De filmografie van regisseur Peter Berg omvat onder meer The Kingdom (2007), Deepwater Horizon (2016) en Patriots Day (2016). Dat geeft een goede impressie van het soort films dat Berg maakt: veel actie, testosteron en spanning. Zijn beste werk is misschien wel Lone Survivor. Deze oorlogsfilm zie je vrijdag op Veronica en je kunt Lone Survivor streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Lone Survivor is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vier Navy SEALs zijn op een geheime missie om een hoge Al-Qaeda-leider uit te schakelen. In de bergen van Afghanistan lopen ze in een hinderlaag van de vijand. De kleine groep staat voor een onmogelijke keuze. Ze zijn afgesloten van hulp en de Talibanstrijders die hen omsingelen zijn duidelijk in de meerderheid en klaar voor oorlog. Hoewel het er slecht uitziet voor ze, weten de vier mannen de kracht en veerkracht te vinden om samen te blijven vechten tot het einde.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel Lone Survivor een uitstekende oorlogsfilm is, met genoeg actie en spanning, moet je er wel tegen bestand zijn. Zoals gezegd verpakt Berg zijn producties namelijk met een flinke lading testosteron en Amerikaans patriottisme, en dat schiet bij de nuchtere Nederlander nog weleens in het verkeerde keelgat. Toch biedt Lone Survivor twee uur lang uitstekend vermaak, met als hoogtepunt de rol van Ben Foster - een acteur die structureel ondergewaardeerd wordt.

Cast
Naast Mark Wahlberg (Instant Family) en Taylor Kitsch (21 Bridges) zijn ook Emile Hirsch (Into the Wild), Ben Foster (Leave No Trace) en Eric Bana (Munich) te zien in Lone Survivor. Deze productie is geregisseerd door Peter Berg (Mile 22).

Lone Survivor (2013) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 18 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, oorlog, thriller. Speelduur: 121 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannende oorlogsfilm Lone Survivor zie je vrijdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier