Aangrijpend drama Boy Erased vrijdag 18 juni te zien op Net5

Aangrijpend drama Boy Erased vrijdag 18 juni te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Joel Edgerton had zijn naam als acteur al gevestigd, maar sinds 2015 begeeft hij zich ook op het regiepad. Zijn tweede productie, Boy Erased, is een prachtig en aangrijpend drama met een topcast. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Boy Erased streamen via onder meer Amazon Prime en iTunes.

Het verhaal
Boy Erased gaat over Jared. Hij is de zoon van een pastoor, afkomstig uit een rustig Amerikaans dorpje en homoseksueel, wat voor problemen zorgt bij zijn ouders Nancy en Marshall. Zij zetten hem voor het blok: hij moet naar de therapeut Victor Sykes, zodat hij 'genezen' kan worden van zijn seksuele geaardheid. Jared heeft voortdurend hevige twijfels over zijn seksuele gevoelen. Omdat hij niet uitsluit dat zijn ouders gelijk hebben, begint hij aan de conversietherapie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het onderwerp van deze film is niet alleen schokkend, maar ook actueel: tot op de dag van vandaag worden er 'homogenezing'-praktijken aangeboden in landen over de hele wereld. Regisseur Edgerton maakt er een gevoelig drama van, dat vooral uitblinkt door de geweldige acteurs in de hoofdrollen en het scenario. Boy Erased werd zelfs genomineerd voor twee Golden Globes: Beste Acteur in een Drama en Beste Originele Liedje. Ook leuk: in een bijrolletje is Red Hot Chili Peppers-bassist Flea te zien.

Cast
Naast Lucas Hedges (Manchester by the Sea) en Nicole Kidman (Bombshell) zijn ook Russell Crowe (Gladiator) en Joel Edgerton (Loving) te zien in Boy Erased. Deze film is geregisseerd door Edgerton.

Boy Erased (2018) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op vrijdag 18 juni om 23.10 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 115 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend drama Boy Erased vrijdag 18 juni te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV