Sublieme thriller Dog Day Afternoon zie je zaterdag op Canvas

Sublieme thriller Dog Day Afternoon zie je zaterdag op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Na zijn doorbraak in The Godfather (1972) was Al Pacino in de jaren zeventig on fire. Na Serpico (1973) en The Godfather Part II (1974) verdiende hij met Dog Day Afternoon (1975) zijn vierde Oscarnominatie op rij. Deze klassieke thriller is zaterdag te zien op Canvas en je kunt Dog Day Afternoon streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Brooklyn, New York, 22 augustus 1972. Net voor de middagsluiting overvallen Sonny en Sal een bank. Langer dan tien minuten mocht de overval niet duren, maar er zit niet genoeg geld in de kluis en de politie staat sneller voor de deur dan voorzien, waardoor de gangsters met hun gijzelaars ingesloten zitten. In de volgende uren ontbrandt een ware zenuwoorlog. Intussen is ook de pers gearriveerd en staan tientallen ramptoeristen zich te verdringen voor het bankgebouw.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Topregisseur Sidney Lumet (12 Angry Men, Murder on the Orient Express, Network) leverde met Dog Day Afternoon een film af die zindert van de spanning en tot op de dag van vandaag filmliefhebbers van begin tot eind boeit. De claustrofobische setting van de film, een kleine bank op een rustig plekje in New York, verhoogt de intensiteit alleen maar. Het is vooral genieten van het briljante acteerwerk van Al Pacino, die nóg onsterfelijker werd dan hij al was door de legendarische "Attica! Attica!"-scène.

Cast
Naast Al Pacino (The Irishman) en John Cazale (The Deer Hunter) zijn ook Charles Durning (O Brother, Where Art Thou?) en Chris Sarandon (The Princess Bride) te zien in Dog Day Afternoon. Deze film is geregisseerd door Sidney Lumet.

Dog Day Afternoon (1975) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 19 juni om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: drama, thriller. Speelduur: 125 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Sublieme thriller Dog Day Afternoon zie je zaterdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV