Maandag in docuserie Frontlinie: Bram Vermeulen arriveert bij Grieks-Turkse muur

Maandag in docuserie Frontlinie: Bram Vermeulen arriveert bij Grieks-Turkse muur
Harde grens tegen vluchtelingen

Kijktip :

Maandagavond (21 juni) is de tweede aflevering van de documentaireserie Frontlinie te zien op NPO 2. Deze week reist Bram Vermeulen naar de grens van Griekenland en Turkije, waar een zes meter hoge muur migranten en vluchtelingen moet tegenhouden.

Frontlinie gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

West-Afrika
Hoewel er is bepaald dat hier een harde grens moet komen, is er in geen velden of wegen een migrant of vluchteling te zien. Hoe komt dat? Is de bewaking hier zo goed, is het een gevolg van corona of is er iets anders aan de hand? Griekse bewoners klagen ondertussen over de leegloop van hun regio. Een aspergeboer regelt via een uitzendbureau migranten uit West-Afrika om te helpen.

Schokkend verhaal
Maar plotseling stuiten Vermeulen en zijn ploeg op een groep vluchtelingen langs de grens. Ze zijn afkomstig uit Afghanistan en vertellen een schokkend verhaal, waarmee ze antwoord geven op alle onbeantwoorde vragen. Wanneer de Griekse politie de Afghanen in het vizier krijgt, wordt de filmploeg afgevoerd naar het politiebureau...

Frontlinie is op maandag 21 juni om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt deze aflevering van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in docuserie Frontlinie: Bram Vermeulen arriveert bij Grieks-Turkse muur of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier