Serierecensie: Katla is sciencefiction en drama uit IJsland

Serierecensie: Katla is sciencefiction en drama uit IJsland
Oude bekenden herrijzen uit vulkanisch as

Kijktip :

Sinds 17 juni is de serie Katla op Netflix te zien. Scandinavische series doen het al jaren zeer goed op de streamingdiensten in Nederland. Zo trekken hitseries als The Bridge, en Young Wallander enorm veel kijkers. Nu is ook de allereerste IJslandse Netflix-serie een feit! Lees hier de serierecensie van Katla.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
'Katla' is de naam van een zeer actieve vulkaan in IJsland, waar mysterieuze en onbekende dingen mee gebeuren. Een jaar na een uitbarsting komt plotseling een slachtoffer levend de vulkaan uit. Iedereen in het uitgestorven en nabijgelegen dorp Vik schrikt op van de terugkeer van de jonge vrouw, waarvan iedereen dacht dat ze niet meer in leven was.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Geduld is een schone zaak, zeker bij de serie Katla. In de eerste twee afleveringen blijven de kaarten zo goed als dicht en heb je geen idee waar het verhaal naartoe gaat. En één ding is zeker: deze serie vraagt veel van je fantasie en inbeeldingsvermogen, want het vreemde mysterie wordt alleen maar groter. Katla is naast sciencefiction ook vooral een dramaserie met een inktzwarte rand. Het verhaal gaat met name over depressie, een moordmysterie en zelfmoord. Grote plussen zijn de waanzinnige sfeer en landschappen van IJsland. De cast is degelijk, met actrice Guðrún Ýr Eyfjörð (speelt de jonge vrouw Grima) in de hoofdrol. Katla is echter een serie die zeker niet iedereen zal aanspreken. Drie sterren.

Cast
Naast Guðrún Ýr Eyfjörð (Flýg Upp x Varlega) zijn ook Björn Thors (The Valhalla Murders) en Þorsteinn Bachmann (Trapped) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Sigurjón Kjartansson en Baltasar Kormákur (Two Guns).

Een scène uit de in de serie 'Katla'

Vanaf 17 juni 2021 is de serie Katla te zien op Netflix. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Genre: Drama, Mysterie, Sciencefiction. IMDb-score 7,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Katla is sciencefiction en drama uit IJsland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV