Geloven strijden tegen elkaar in Nationale Bijbelquiz

Geloven strijden tegen elkaar in Nationale Bijbelquiz
Christenen vs andersgelovigen vs atheïsten

Wie weet er meer van de Bijbel: christenen, andersgelovigen of atheïsten? Dat wordt getest tijdens de Nationale Bijbelquiz 2017. Drie prominente Nederlanders strijden samen met ‘hun’ kijkers live om de veertiende editie van deze quiz te winnen.

Zanger Dwight Dissels speelt voor de christenen, presentator en lerares Esmaa Alariachi voor de andersgelovigen en auteur Arthur Japin voor de atheïsten. Thuisspelers sluiten zich door middel van de app aan bij een van de teams van de prominenten en beïnvloeden op deze manier direct de eindscore. Alle spelers, thuis en in de studio krijgen een rapportcijfer en kunnen hun kennis van de Bijbel afzetten tegen het gemiddelde.

De vragen zijn gekozen rond thema’s die in ons dagelijks leven een rol spelen. In de quiz zijn bijdragen verwerkt van onder meer zakenvrouw Annemarie van Gaal, klimaatdeskundige Bernice Notenboom, oorlogsverslaggever Arnold Karskens en muziekkenner Ad Visser. Zij leggen vanuit hun eigen expertise de verbinding tussen de aloude teksten en de tijd van nu. En zo wordt duidelijk dat de verhalen uit de Bijbel nog steeds springlevend en verrassend relevant zijn.

De presentatie is net als in de voorafgaande jaren in handen van Bert van Leeuwen. Hij wordt bijgestaan door co-host Marleen Stelling, die de vragen zal toelichten.

De Nationale Bijbelquiz 2017 is op vrijdag 3 november live te zien bij de EO op NPO 2.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geloven strijden tegen elkaar in Nationale Bijbelquiz of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: christenen, live, atheisten, quiz, verbinding, bijbel, dagelijks leven, ad visser, annemarie van gaal, arnold karskens, arthur japin, bert van leeuwen, esmaa alariachi, bernice notenboom, npo 2, bijbelquiz, evangelische omroep, dwight dissels, marleen stelling


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV