Woensdag in special De kennis van nu: de toekomst van het vliegen

Woensdag in special De kennis van nu: de toekomst van het vliegen
Hoe kunnen we de luchtvaart verduurzamen?

Kijktip :

Woensdagavond (23 juni) is er een speciale aflevering van het wetenschappelijke programma De kennis van nu te zien op NPO 2. In deze special duiken we in de toekomst van de luchtvaart. Hoe kunnen we die verduurzamen?

De kennis van nu gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Groener
De wetenschap probeert het vliegen op tal van manieren duurzamer te maken, want aan het nadenken over een schonere aarde ontkomt ook de luchtvaartindustrie niet. De speerpunten zijn duidelijk: vliegen moet groener en duurzamer. Maar hoe vervuilend zijn vliegtuigen? Kan de luchtvaart überhaupt duurzaam worden, en zo ja: hoe? Dat blijkt op meerdere manieren mogelijk te zijn.

Aerodynamischer
Zo kunnen vliegtuigen lichter en aerodynamischer gemaakt worden en is er ook op het gebied van brandstof winst te behalen met synthetische- en biobrandstof. Het is zelfs al mogelijk om op kleine schaal elektrisch te vliegen. De kennis van nu gaat in gesprek met onderzoekers én passagiers. Ook duikt het programma in de geschiedenis van de luchtvaartindustrie om te zien welke stappen er al gezet zijn door de jaren heen.

De kennis van nu over de toekomst van de luchtvaart is op woensdag 23 juni om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De kennis van nu terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in special De kennis van nu: de toekomst van het vliegen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier