Actieklassieker Die Hard 2 met Bruce Willis woensdag te zien op Veronica

Actieklassieker Die Hard 2 met Bruce Willis woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en iTunes

Kijktip :

Na het daverende succes van Die Hard (1988) werd er razendsnel een vervolg opgetuigd. Die Hard 2 pakte helaas wat minder goed uit dan het ongeëvenaarde eerste deel, maar staat nog altijd garant voor een vermakelijk filmavondje. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Die Hard 2 streamen via onder meer Disney+ en iTunes.

Het verhaal
Gevaarlijke terroristen hebben de controle over de luchthaven van Washington en een aantal vliegtuigen in de lucht overgenomen. Onder leiding van een voormalige legercommandant, kolonel Stuart, willen de criminelen op deze manier een grote drugsbaas uit handen van de politie bevrijden. In éénn van de gekaapte toestellen zit de vrouw van agent John McClane. Hij probeert op de luchthaven verborgen te blijven en de terroristen in zijn eentje uit te schakelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Direct na de release in 1988 werd Die Hard al beschouwd als één van de beste actiefilms aller tijden. Een goed vervolg maken was lastig, maar zoals gezegd leverde regisseur Renny Harlin een prima film af. Weliswaar niet zo goed als deel één (het verhaal bevat enkele gaten), maar de actie is nog altijd fantastisch. Bruce Willis schittert opnieuw in de hoofdrol, als de onderkoelde agent John McClane. Na het succes van Die Hard 2 (omzet van 240 miljoen dollar) bleek wel dat de franchise bijzonder levensvatbaar was, en dus verschenen er nog diverse vervolgen.

Cast
Naast Bruce Willis (The Sixth Sense) en Bonnie Bedelia (Presumed Innocent) zijn ook William Atherton (Ghostbusters), Reginald VelJohnson (Crocodile Dundee) en Franco Nero (John Wick: Chapter 2) te zien in Die Hard 2. Deze film is geregisseerd door Renny Harlin (The Long Kiss Goodnight).

Die Hard 2 (1990) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 23 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 124 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Actieklassieker Die Hard 2 met Bruce Willis woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV