Vanavond op tv: Portugal - Frankrijk (EK voetbal), The Handmaid's Tale seizoen 2

Vanavond op tv: Portugal - Frankrijk (EK voetbal), The Handmaid's Tale seizoen 2
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 juni

Kijktip :

Vanavond vallen de laatste beslissingen in de groepsfase van het EK voetbal. Portugal - Frankrijk is de grootste kraker van de avond. Verder onder meer het tweede seizoen van The Handmaid's Tale. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 23 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start herhalingen: De Erfgenaam

RTL 4
20:30 uur

Vanaf vanavond start RTL 4 met het herhalen van het programma De Erfgenaam, waarin Ruben Nicolai op zoek gaat naar de rechtmatige erfgenamen van overleden mensen die een erfenis achterlaten, maar waarvan de erfgenaam niet gevonden wordt. In de eerste aflevering gaat Ruben op zoek naar een erfgenaam die recht heeft op een geldbedrag van ruim 13 duizend euro. De rechtmatige eigenaar lijkt al jaren spoorloos verdwenen te zijn, wat de zoektocht extra moeilijk maakt.


Actiefilm: Die Hard 2

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de actieklassieker Die Hard 2 te zien. Een team van terroristen houdt de luchthaven van Washington in gijzeling. Ze willen een drugsbaron uit handen van justitie bevrijden. Daarbij hebben ze alle elektronische apparatuur op de luchthaven in handen, waardoor de vliegtuigen in de lucht moeten blijven cirkelen totdat de brandstof op is. Agent John McClane is toevallig op de luchthaven en hij probeert de terroristen uit te schakelen. Extra motivatie voor hem is dat zijn vrouw in een van de vliegtuigen zit die rondcirkelt.


De kennis van nu-special: het nieuwe vliegen

NPO 2
20:35 uur

In deze special van De kennis van nu wordt een beeld geschetst van hoe de wetenschap op tal van manieren probeert om vliegen duurzaam te maken. Aan het nadenken over een schonere aarde ontkomt ook de luchtvaartindustrie niet. De luchtvaart moet groener en duurzamer. Hoe vervuilend zijn vliegtuigen? Kan de luchtvaart duurzaam worden en zo ja hoe? Duurzamer vliegen kan op meerdere manieren.


Steenrijk, straatarm: alleenstaande moeders

SBS 6
20:40 uur

In deze aflevering van Steenrijk, straatarm ruilen twee alleenstaande moeders een week van huis en leven. Sascha en Jamie hebben veel met elkaar gemeen, in tegenstelling tot hun levensstijl. Jamie is op dit moment een gelukkige alleenstaande moeder en geniet volop met haar zoontje London van het luxe leven. Sascha is een alleenstaande moeder van twee kinderen, Lara en Luuk. Na het vertrek van haar ex bleef Sascha met lege handen achter en raakte ze haar baan en woning kwijt.


Live: Portugal - Frankrijk (ontknoping groepsfase)

NPO 1
20:45 uur

Vanaf 20:25 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Portugal - Frankrijk vanuit Boedapest, Hongarije, op NPO 1. Tegelijkertijd is op NPO 3 Duitsland - Hongarije te zien. De ontknoping in Groep F is razend spannend. Ook Hongarije kan nog door in deze poule des doods. De winnaar van Portugal - Frankrijk gaat sowieso door. Bij een gelijkspel is Portugal afhankelijk van het resultaat bij Duitsland - Hongarije.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Live: Duitsland - Hongarije (ontknoping groepsfase)

NPO 3
20:45 uur

Om 21:00 uur live verslag van Duitsland - Hongarije vanuit München, Duitsland, op NPO 3. Tegelijkertijd is op NPO 1 Portugal - Frankrijk te zien. Het is de ontknoping in de poule des doods, Groep F. Na twee speelronden is wereldkampioen Frankrijk koploper met 4 punten. Duitsland staat tweede met 3 punten, hetzelfde aantal dat titelverdediger Portugal heeft. Hongarije staat op 1 punt.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Start: The Handmaid's Tale seizoen 2

Canvas
22:30 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Amerikaanse dramaserie The Handmaid's Tale elke woensdag rond 22:20 uur met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas. Hoofdpersonage Offred worstelt aan het begin van het nieuwe seizoen met de gevolgen van een gevaarlijke beslissing, terwijl ze achtervolgd wordt door herinneringen uit haar verleden en beelden van het gewelddadige begin van Gilhead.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV