Klassieke high school-film Mean Girls donderdag te zien op Net5

Klassieke high school-film Mean Girls donderdag te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Met de carrière van Lindsay Lohan ging het halverwege de zeroes in recordtempo bergafwaarts, maar vlak daarvoor leek ze juist op haar hoogtepunt dankzij de legendarische high school-film Mean Girls. Deze moderne klassieker is donderdag te zien op Net5 en je kunt Mean Girls streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
In Mean Girls maken we kennis met de vijftienjarige Cady Heron, die is opgegroeid in de Afrikaanse jungle en daardoor denkt dat het mogelijk is om overal te overleven. Dat blijkt moeilijker dan gedacht wanneer ze naar de Verenigde Staten verhuist en daar voor het eerst naar school gaat. Ze merkt dat ze hier ook moet overleven, maar op een heel andere manier. De populairste meiden van de school vinden Cady interessant, tot ze verliefd wordt op het ex-vriendje van een van hen. Vanaf dat moment is het oorlog.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De pas achttienjarige Lindsay Lohan werd door haar rol in Mean Girls wereldberoemd, nadat ze ook al bekendheid had vergaard met rollen in onder meer The Parent Trap (1998) en Freaky Friday (2003). Al snel steeg de roem haar naar het hoofd, met als gevolg dat Lohan haar toevlucht zocht in drank en drugs. Wat dat betreft is het haar tegenspeelster in Mean Girls, Rachel McAdams, een stuk beter vergaan; zij werd begin 2016 zelfs genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Spotlight. Hoe dan ook, Mean Girls is een heerlijke en legendarische tienercomedy die het bekijken keer op keer waard is.

Cast
Naast Lindsay Lohan (Machete) en Rachel McAdams (Doctor Strange) zijn ook Lacey Chabert (Not Another Teen Movie) en Amanda Seyfried (Mank) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mark Waters.

Mean Girls (2004) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op donderdag 24 juni om 22.20 uur te zien op Net5. Genre: comedy. Speelduur: 97 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke high school-film Mean Girls donderdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier