Klassieke oorlogsfilm Casualties of War vrijdag te zien op Veronica

Klassieke oorlogsfilm Casualties of War vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

Brian De Palma heeft in zijn carrière zó veel topfilms gemaakt (Carrie, Scarface, The Untouchables), dat we sommige nog weleens willen vergeten. Casualties of War bijvoorbeeld, een prima oorlogsfilm met een geweldige cast. Deze klassieker zie je vrijdag op Veronica en je kunt Casualties of War streamen via iTunes.

Het verhaal
De Verenigde Staten zijn in oorlog met Vietnam. Nadat een van hun makkers is vermoord, en de toegang tot een plaatselijk dorp met bijhorende bordelen hen wordt geweigerd, slaan de stoppen compleet door bij een groep Amerikaanse soldaten. Ze ontvoeren een meisje uit haar dorp om haar in de jungle te verkrachten. Een van de soldaten vindt dit moreel verwerpelijk en komt in verzet - met alle gevolgen van dien.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Brian De Palma kreeg gedurende zijn carrière vaak het verwijt een copycat van Alfred Hitchcock te zijn, maar een film als Casualties of War heeft Hitchcock nooit gemaakt. Met deze productie verlegde De Palma zijn aandacht naar een recent trauma uit de Amerikaanse geschiedenis, de Vietnamoorlog, en maakte hier een meedogenloze film over. Hoewel het verhaal zo nu en dan hapert, is het toch genieten van de geweldige cast én de prachtige muziek van Ennio Morricone, die genomineerd werd voor een Golden Globe.

Cast
Naast Michael J. Fox (Back to the Future) en Sean Penn (Mystic River) zijn ook John C. Reilly (The Sisters Brothers) en John Leguizamo (John Wick) te zien in Casualties of War. Deze film is geregisseerd door Brian De Palma (Mission: Impossible).

Casualties of War (1989) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 25 juni om 23.10 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 113 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke oorlogsfilm Casualties of War vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV