Wales - Denemarken live op tv en online (achtste finale EK voetbal)

Wales - Denemarken live op tv en online (achtste finale EK voetbal)
De knock-outfase gaat beginnen

Sport :

Na een zinderende groepsfase gaat het EK voetbal op zaterdag 26 juni verder met de achtste finales. De eerste wedstrijd is meteen interessant, want de winnaar van Wales - Denemarken (gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam) is de volgende tegenstander van Oranje (als we winnen van Tsjechië). De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het EK voetbal op Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Wales - Denemarken

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Knap resultaat
Van tevoren hadden weinig mensen hoge verwachtingen van Wales, dat in een behoorlijk zware poule met Italië, Zwitserland en Turkije terechtkwam. De Welshmen verrasten echter vriend en vijand: in hun eerste wedstrijd pakten ze een punt tegen de Zwitsers en vervolgens werden de Turken relatief eenvoudig verslagen. Bovendien werd er met slechts 1-0 van Italië verloren.

Lees verder onder de video's.

Christian Eriksen
De resultaten van de Denen worden nog altijd overschaduwd door de hartaanval van sterspeler Christian Eriksen in de eerste wedstrijd tegen Finland. Het is niet verwonderlijk dat Denemarken die wedstrijd verloor. Vervolgens was ook België te sterk, hoewel de Denen een fantastische eerste helft speelden. Een 1-4 overwinning op Rusland zorgde alsnog voor een plek in de achtste finale.

Wales - Denemarken is op zaterdag 26 juni om 18.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 17.20 uur.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Wales - Denemarken live op tv en online (achtste finale EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier