Zaterdag in Dwars door de Middellandse Zee: Arnout Hauben bezoekt Corsica

Zaterdag in Dwars door de Middellandse Zee: Arnout Hauben bezoekt Corsica
Op zoek naar verzetsstrijders

Kijktip :

Zaterdagavond (26 juni) is de tweede aflevering van Dwars door de Middellandse Zee te zien op NPO 2. In deze reisserie volgen we Arnout Hauben op zijn tocht langs de eilanden van de Middellandse Zee en deze week is Corsica aan de beurt.

Dwars door de Middellandse Zee gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verzetsstrijders
Op het Franse eiland gaat Hauben op zoek naar verzetsstrijders. Nadat hij voet aan wal heeft gezet trekt de presentator langs het legendarische wandelpad de GR20 door het hooggebergte op het eiland. In het verleden was dit de thuishaven van het Corsicaanse verzet, dat streed voor onafhankelijkheid van de Fransen.

Getuigen
Hauben bezoekt het dorpje Moca-Croce, waar hij op zoek gaat naar getuigen van de laatste vendetta die plaatsvond op het eiland. Dat blijkt echter een hele klus te worden, want alle dorpelingen houden hun lippen stijf op elkaar. Gelukkig duikt er plotseling een klein meisje op, die Hauben de weg wijst naar het huis van de kleindochter van de dader.

Dwars door de Middellandse Zee is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Dwars door de Middellandse Zee terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Dwars door de Middellandse Zee: Arnout Hauben bezoekt Corsica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV