Frankrijk - Zwitserland live op tv en online (achtste finale EK voetbal)

Frankrijk - Zwitserland live op tv en online (achtste finale EK voetbal)
Fransen zijn topfavoriet

Sport :

Maandagavond nemen buurlanden Frankrijk en Zwitserland het tegen elkaar op in de achtste finales van het EK voetbal. De NOS doet live verslag op NPO 1 en je kunt de wedstrijd, die gespeeld wordt in Boekarest, ook zien op de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het EK voetbal op Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Frankrijk - Zwitserland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Poule des doods
Frankrijk begon als torenhoge favoriet voor de EK-winst aan het toernooi, maar de groepsfase verliep moeizaam. Er werd weliswaar gewonnen van Duitsland, maar er volgden gelijke spelen tegen Hongarije en Portugal. Niettemin sloten de Fransen de poule des doods af als winnaar. De vraag is of ze nog kunnen groeien in het toernooi.

Lees verder onder de video's.

Lastige groep
Voor het EK werd ook Groep A gezien als een lastige poule, met Italië als duidelijke favoriet en Turkije, Wales en Zwitserland als aan elkaar gewaagde landen. Turkije stelde ernstig teleur en ook van de Zwitsers hadden we misschien wel wat meer verwacht; zij werden derde, achter Italië en het uitstekend presterende Wales. Een overwinning tegen de Fransen lijkt een brug te ver.

Frankrijk - Zwitserland is op maandag 28 juni om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.25 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt al vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Frankrijk - Zwitserland live op tv en online (achtste finale EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier