Legendarische comedy American Pie zie je maandag op RTL 7

Legendarische comedy American Pie zie je maandag op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Ten tijde van de release waren critici niet allemaal even enthousiast over het "vunzige" American Pie, maar inmiddels de film een echte comedy- en high school-klassieker. De vele vervolgen maakten duidelijk dat het eerste deel niet te overtreffen is. Deze film is maandag te zien op RTL 7 en je kunt American Pie streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Vier vrienden besluiten na een feestje een pact te sluiten: ze zullen er alle vier alles aan doen om nog voor ze gaan studeren hun maagdelijkheid te verliezen. Het eindbal is natuurlijk de laatste kans voor de jongens. Terwijl het feest steeds dichterbij komt doen de jongens er alles aan om te scoren. We zien hoe Jim wanhopiger is dan ooit nadat het verleiden van de buitenlandse Nadia op een fiasco uitloopt, Kevin niets liever wil dan intiem worden met zijn vaste vriendin, Oz moeite heeft het hart van Vicky te winnen en Finch de wildste roddels over zichzelf verspreid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Enige subtiliteit is de makers van American Pie vreemd. De grappen zijn zonder uitzondering platvloers en gaan bijna allemaal over seks. Echte puberale humor dus, maar het werkt gek genoeg wél. De film barst van de iconische en hilarische scènes, die zelfs bij de keurigste mensen op de lachspieren zullen werken. Niet voor niets volgde er na deze eerste film een hele reeks sequels, spin-offs en rip-offs. Geen van die films kan echter tippen aan het origineel, dat ruim twintig jaar later nog altijd fier overeind staat.

Cast
Naast Jason Biggs (American Reunion) en Jennifer Coolidge (Promising Young Woman) zijn ook Shannon Elizabeth (Love Actually) en Alyson Hannigan (Date Movie) te zien in American Pie. Deze film is geregisseerd door Paul Weitz (About a Boy).

American Pie (1999) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op maandag 28 juni om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy. Speelduur: 95 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Legendarische comedy American Pie zie je maandag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier