Episch historisch drama Gladiator maandag te zien op Net5

Episch historisch drama Gladiator maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Na de wat mindere jaren negentig maakte regisseur Ridley Scott begin deze eeuw een glorieuze comeback, die begon met all-time publieksfavoriet Gladiator. Dit epische historische drama is maandag te zien op Net5 en je kunt Gladiator streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus' jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen, vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, maar wordt verkocht als slaaf. In de gladiatorschool van Proximo ontwikkelt hij zich tot een ware vechtmachine, die zich keer op keer staande weet te houden in het Colosseum. Om alsnog wraak te kunnen nemen moet hij de sympathie van het Romeinse volk winnen. Zij is namelijk het enige dat machtiger is dan Commodus, de nieuwe keizer.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Met Gladiator maakte de gladiatorenfilm een heuse comeback in Hollywood, die begin 2001 werd bezegeld bij de jaarlijkse Oscaruitreiking. Van de twaalf nominaties verzilverde Gladiator er vijf, waaronder Beste Film en Beste Acteur. Nog altijd is het genieten van deze prachtige film, die naast bloedstollende gevechten, enorme veldslagen en angstaanjagende scènes ook veel ontroerende momenten bevat - subliem ondersteund door de muziek van Hans Zimmer. De topcast maakt het plaatje compleet.

Cast
Naast Russell Crowe (The Nice Guys) en Joaquin Phoenix (Joker) zijn ook Connie Nielsen (Wonder Woman) en Oliver Reed (The Three Musketeers) te zien in Gladiator. Deze film is geregisseerd door Ridley Scott (The Martian).

Gladiator (2000) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op maandag 28 juni om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, drama, geschiedenis. Speelduur: 155 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Episch historisch drama Gladiator maandag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier