Vanavond op tv: EK Italië - Oostenrijk, The Matrix, docu De vlucht van Ronnie en meer

Vanavond op tv: EK Italië - Oostenrijk, The Matrix, docu De vlucht van Ronnie en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 26 juni

Kijktip :

Ook vanavond kun je kijken naar een divers aanbod aan programma's én films. Voetballiefhebbers zappen natuurlijk naar het EK om te kijken naar de wedstrijd tussen Italië en Oostenrijk. Zin in iets anders? Kijk dan naar de sciencefictionfilm The Matrix, de docu De vlucht van Ronnie of de start van De Avondetappe. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 26 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: The Matrix

Veronica
20:00 uur

De computerhacker Neo komt erachter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald en begint samen met hen een strijd tegen de machines om zo de vrijheid van de mensheid terug te winnen.


Dwars door de Middellandse Zee: Corsica

NPO 2
20:25 uur

In de tweede aflevering van de reisserie 'Dwars door de Middellandse Zee' gaat Arnout Hauben naar het Franse eiland Corsica om op zoek te gaan naar verzetsstrijders. Arnout Hauben zet voet aan wal op Corsica. Langs het legendarische wandelpad de GR20 trekt hij door het hooggebergte. Ooit was dit de thuisbasis van het Corsicaanse verzet dat streed voor onafhankelijkheid. In het dorpje Moca-Croce gaat Arnout op zoek naar de getuigen van de laatste vendetta die plaatsvond op het eiland. De dorpelingen houden de lippen stijf op elkaar, tot een klein meisje hem de weg wijst naar het huis van de kleindochter van de dader.


Live: Italië - Oostenrijk eerste helft

NPO 1
20:55 uur

Vanaf 20:25 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de achtste finale Italië - Oostenrijk vanuit het Wembley Stadion in Londen, Engeland. De Italianen behoren tot de favorieten na de groepsfase. De duels tegen Turkije, Zwitserland en Wales leverden negen punten en zeven doelpunten op. Tegenstander Oostenrijk is de nummer twee uit de Groep van Nederland. Van Noord-Macedonië en Oekraïne werd gewonnen.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Docu: Ghost of the Minerva

National Geographic
21:00 uur

Documentaire over de zoektocht naar de slachtoffers van een verdwenen onderzeeër. 27 Januari, 1968. De Minerva, een Franse onderzeeër, verdwijnt tijdens een trainingsmissie, onderbroken door een hevige storm. Aan boord, 52 matrozen wiens lichamen nooit werden gevonden. 51 jaar later, in 2019, slagen de families van de slachtoffers erin om het onderzoek naar hun verlorenen te laten hervatten, met behulp van spitstechnologieën voor onderwaterexploratie.


Docu: De vlucht van Ronnie

NPO 3
23:05 uur

Documentaire over de Nederlandse rapper Ronnie Flex tijdens het voor hem bewogen jaar 2019. Hij won afgelopen jaar de Popprijs, had miljoenen streams en speelde op alle grote festivals. Tegelijkertijd worstelde hij met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken, depressies en een drank- en drugsprobleem. Regisseur Sacha Vermeulen volgde opnieuw een jaar lang Ronnie Flex in dit vervolg op Alleen met iedereen uit 2017. In deze nieuwe film zien we de successen, maar ook de kwetsbare en onzekere kant van Ronnie Flex in een bijzonder turbulent jaar. Gaat het hem lukken grip op zijn leven te krijgen? Regisseur Sacha Vermeulen: "Ronnie heeft een bijzondere binnenwereld, en struggelt met onzekerheden die veel jongeren van zijn generatie zullen herkennen. Mede daarom is zijn oprechtheid hartverwarmend en bovenal noodzakelijk. De docu is een classic coming of age-verhaal."


Start: De Avondetappe

NPO 1
23:40 uur

Tijdens de Tour de France is De Avondetappe traditioneel weer de afsluiting van de dag op NPO 1. Dione de Graaff is er tijdens EK-avonden rond 23:40 uur en anders rond 22:10 uur. Vanwege corona is De Avondetappe ook dit jaar vanuit Nederland. Elke aflevering is vanaf een andere karakteristieke locatie, met een link naar een verhaal uit de Nederlandse wielergeschiedenis. De vaste analisten die bij Dione aanschuiven zijn Danny Nelissen, Stef Clement, Roxane Knetemann, Thomas Dekker, Michael Boogerd en, nieuw dit jaar, Marcel Kittel. Herman van der Zandt meldt zich vanaf de plekken waar het verhaal van de dag te vertellen valt en blikt vooruit op de volgende etappe.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV