Vanavond op tv: Nederland - Tsjechië en documentaire Mijn Rembrandt

Vanavond op tv: Nederland - Tsjechië en documentaire Mijn Rembrandt
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 juni

Kijktip :

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 18.00 uur in de achtste finales van het EK Voetbal tegen Tsjechië. Altijd spannend, en hopelijk met een positieve uitkomst. Een andere topwedstrijd vanavond is er om 21.00 uur: België - Portugal. Houd je niet van voetbal? Dan kan je kijken naar de documentaire Mijn Rembrandt op NPO2.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Mijn Rembrandt

NPO 2
18:15 uur

In de documentaire Mijn Rembrandt duikt regisseur Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meester. Zelfs na 350 jaar hebben de schilderijen van Rembrandt niets aan zeggingskracht ingeboet en weten ze mensen diep te raken. De documentaire is naar eigen zeggen 'an epic art-thriller' geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse schilder zo bijzonder maakt. In een filmisch mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.


Comedyfilm: Ghostbusters

Veronica
20:00 uur

Paranormaal onderzoeker Abby Yates en natuurkundige Erin Gilbert proberen te bewijzen dat spoken bestaan in de moderne maatschappij. Wanneer er te veel bovennatuurlijke verschijnselen voorkomen in Manhattan, keren zij zich tot ingenieur Jillian Holtzmann voor hulp. Ook Patty Tolan, een New Yorker in hart en nieren voegt zich bij het team. Gewapend met protonpakketten en veel attitude bereiden de vier vrouwen zich voor op een epische strijd als meer dan 1.000 ondeugende geesten op Times Square afdalen.


Mr. Frank Visser doet uitspraak: gedoe om kozijnen

SBS 6
20:40 uur

Mr. Frank Visser reist in deze aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak naar Soest waar Angelique overhoop ligt met een plaatselijke aannemer.Die zou namelijk voor 21 duizend euro haar kozijnen vernieuwen, maar volgens Angelique heeft hij prutswerk afgeleverd. De klus heeft maar liefst drie maanden in beslag genomen, de kozijnen tochten en er zijn scheuren in de muur ontstaan. De klusser in kwestie, Terrence, vindt dat hij zijn werk prima heeft gedaan. En omdat Angelique weigert een restbedrag van 4000 euro te betalen, heeft hij een incassobureau op haar af gestuurd. Hoogste tijd dus dat mr. Visser zich met de zaak bemoeit en een einde maakt aan dit kozijnvenijn.


Live: België - Portugal (achtste finale)

NPO 1
20:50 uur

Na Nederland - Tsjechië en de nabeschouwing start het vooruitblik op en om 21:00 uur liveverslag van de achtste finale België - Portugal vanuit Sevilla, Spanje. Het is een van de absolute krakers in de achtste finales van dit EK. België is een van de favorieten voor de eindzege en de Portugezen behoren als titelverdediger ook tot de groep serieuze kanshebbers. België heeft gekregen waar Nederland lang voor vreesde: de nummer drie uit de poule des doods als eerste tegenstander in de knock-outfase. Na Rusland, Denemarken en Finland is Portugal een opponent van een andere orde.

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.


Slot: Bloedland

NPO 2
22:10 uur

In dit laatste deel van het programma Bloedland gaat Johan Eikelboom naar het Krugerpark. Eikelboom onderzoekt in Bloedland de diepgewortelde overtuiging van de witte, zwarte en gekleurde bevolking dat het Zuid-Afrikaanse land hun toebehoort. In het Krugerpark bezoekt hij de Makuleke-stam. Het is de eerste bevolkingsgroep die is gecompenseerd voor land dat tijdens de apartheid is afgenomen. Nu runnen ze een luxe resort en beschermen het land van hun voorouders tegen stropers. De 71-jarige Gawie is een trotse Khoi, de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Afrika. Hij neemt Johan Eikelboom mee naar de plek waar zijn beste vriend onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. En wijnboer Charles Back overleefde maar net een gewelddadige overval. Het was de inspiratie om zich nu in te zetten voor een vreedzame en gezamenlijke toekomst van Zuid-Afrika.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV