Zweden - Oekraïne live op tv en online (achtste finale EK voetbal)

Zweden - Oekraïne live op tv en online (achtste finale EK voetbal)
De laatste kwartfinalist wordt bekend

Sport :

Dinsdagavond (29 juni) wordt de laatste kwartfinalist van dit EK bekend. In de Schotse stad Glasgow nemen Zweden en Oekraïne het tegen elkaar op. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het EK voetbal op Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Zweden - Oekraïne

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Groepswinnaar
Zweden kroonde zichzelf enigszins verrassend tot groepswinnaar in Groep E, waarin ook Spanje en Polen zaten. Al in de eerste wedstrijd bleek dat Zweden een degelijke ploeg op de been heeft gezet, want ze hielden Spanje op 0-0. Vervolgens werd er gewonnen van Slowakije en ook Polen werd verslagen, in de allerlaatste minuut.

Lees verder onder de video's.

Tegenstander van Oranje
Oekraïne belandde in de poule van het Nederlands elftal, tegen wie ze ook hun eerste wedstrijd speelden. Die ging weliswaar met 3-2 verloren, maar vervolgens werd er wél gewonnen van Noord-Macedonië. In de laatste wedstrijd bleek Oostenrijk te sterk, maar als één van de beste nummers drie stroomde Oekraïne alsnog door.

Zweden - Oekraïne is op dinsdag 29 juni om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.25 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt al vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zweden - Oekraïne live op tv en online (achtste finale EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV