Keiharde actiefilm Live Free or Die Hard woensdag te zien op Veronica

Keiharde actiefilm Live Free or Die Hard woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en iTunes

Kijktip :

Twaalf jaar na het geweldige Die Hard with a Vengeance maakte John McClane een onverwachte comeback in Live Free or Die Hard, ook wel bekend als Die Hard 4.0. Bruce Willis schitterde opnieuw als de actieheld. Deze film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Live Free or Die Hard streamen via Disney+ en iTunes.

Het verhaal
John McClane moet computernerd Matthew Farrell arresteren en op het politiebureau brengen voor verhoor. Nog voordat ze de woning van Farrell verlaten hebben, worden ze onder vuur genomen. Het wordt langzamerhand duidelijk dat Farrell een hackersklus heeft gedaan voor een onbekende opdrachtgever. Hij heeft daarmee onbewust meegewerkt aan een computerprogramma om de hele infrastructuur van Amerika plat te leggen. Brein achter deze ingenieuze aanslag is ex-veiligheidsman Thomas Gabriel, die wraak wil nemen op de overheid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Die Hard (1988) en Die Hard with a Vengeance (1995) zijn zonder twijfel de twee beste films uit de hele reeks, maar dat wil zeker niet zeggen dat de andere producties slecht zijn. Ook in Live Free or Die Hard worden we weer overrompeld door actiescènes van de bovenste plank, met opnieuw een uitstekende Bruce Willis in de hoofdrol. Het scenario is meegegaan met de tijd, maar het heeft helaas wel een beetje een dertien-in-een-dozijn-gevoel. Voor de rest: een prima film.

Cast
Naast Bruce Willis (Looper) en Justin Long (Galaxy Quest) zijn ook Timothy Olyphant (Once Upon a Time in Hollywood) en Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) te zien in Live Free or Die Hard. Deze film is geregisseerd door Len Wiseman (Total Recall).

Live Free or Die Hard (2007) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op woensdag 30 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 128 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Keiharde actiefilm Live Free or Die Hard woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier