Recensie: Black Widow is duistere spionnenfilm met dik Marvel-sausje

Recensie: Black Widow is duistere spionnenfilm met dik Marvel-sausje
Scarlett Johansson nog één keer als de Widow

Film :

Vanaf woensdag 7 juli draait de nieuwe film Black Widow in de Nederlandse bioscopen. Een film waar de echte fans al meer dan tien jaar op wachten en waarvan misschien wel gezegd kan worden dat het te laat is. Kan deze stand-alone film zichzelf redden? Lees hier de filmrecensie van Black Widow.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

KGB
Vanaf haar geboorte is Natasha Romanova toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als voortvlugtige: Het is al jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam...

Scarlett Johansson in Black Widow

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Fans en niet-fans waren bij voorbaat sceptisch over het uitkomen van deze film en dat is niet voor niets. Na tien jaar Black Widow is er dan eindelijk ruimte voor een eigen film. Eentje die ze moet delen met Florence Pugh. En dat is fijn: de relatie tussen Romanov en Yelena Belova drijft de film vooruit. Het eerste gedeelte van deze film is bijzonder duister voor een MCU-film, waarna het langzaam terugvalt in een film volgens het format: eentje die ook na jaren nog uitstekend werkt. Naast Johansson en Pugh steelt ook David Harbour de show. Een film die er eigenlijk al even had moeten zijn, maar die in zijn huidige vorm uitstekend op zijn plek is: 4 sterren.

Cast
Naast Scarlett Johansson (Marriage Story) en Florence Pugh (Fighting with my Family) spelen ook David Harbour (Stranger Things), Rachel Weisz (The Favourite) en William Hurt (The Incredible Hulk) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Cate Shortland (Berlin Syndrome).

Vanaf 7 juli 2021 is Black Widow te zien in de Nederlandse bioscopen, vanaf 9 juli ook op Disney+ met VIP-toegang. Genre: Actie, Superheden. Tijdsduur: 132 minuten. IMDb-score: 6,8.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Black Widow is duistere spionnenfilm met dik Marvel-sausje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV