Herdenking Slavernijverleden donderdag 1 juli live te zien op NPO 1

Herdenking Slavernijverleden donderdag 1 juli live te zien op NPO 1
En 's avonds een verslag op NPO 2

Kijktip :

Donderdag is het 1 juli en dus wordt Keti Koti gevierd, de Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. Dit gaat gepaard met de Nationale Hedernking Slavernijverleden bij het monument in het Oosterpark in Amsterdam. De NPO doet donderdag live verslag en 's avonds is een terugblik te zien.

Live verslag

Centraal in de herdenking staan de minuut stilte en de kransleggingen. Daarnaast zijn er toespraken van demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en voorzitter Linda Nooitmeer van het NiNsee. Voorafgaand praat Simone Weimans met Jeangu Macrooy, die ook optreedt, en Dagmar Oudshoorn, de voorzitter van de Dialooggroep Slavernijverleden.

Het liveverslag van de Herdenking Slavernijverleden is op donderdag 1 juli om 13.00 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de Herdenking Slavernijverleden terugkijken bij Gids.tv.

Lees verder onder de video's.

Terugblik

's Avonds volgt er een samenvatting van de Nationale Herdenking Slavernijverleden. Daarnaast zijn er ook diverse reportages te zien. Zo heeft socioloog Humphrey Lamur nog actieve herinneringen aan zijn overgrootmoeder, die in de laatste jaren van de slavernij opgroeide. Verder volgen we theatermakers en jongeren bij de manifestatie 'Theater voor Keti Koti' en is er aandacht voor de onderzoeken naar het slavernijverleden van Amsterdam en Rotterdam.

De terugblik op de Herdenking Slavernijverleden is op donderdag 1 juli om 22.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de terugblik op de Herdenking Slavernijverleden terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV