Epische oorlogsfilm Apocalypse Now Redux vrijdag te zien op Veronica

Epische oorlogsfilm Apocalypse Now Redux vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Na successen te hebben gevierd met The Godfather (1972), The Conversation (1974) en The Godfather, Part II (1974) trok Francis Ford Coppola naar de Filipijnse jungle voor een oorlogsfilm. De productie liep uit op een gigantisch drama, maar het resultaat was een fenomenale klassieker: Apocalypse Now Redux. De film is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Apocalypse Now Redux streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Benjamin L. Willard wordt tijdens de Vietnamoorlog aangesteld om de verdwenen Kolonel Kurtz op te sporen. Kurtz houdt zich ergens in de bossen van Cambodja schuil, waar hij een eigen kolonie heeft gesticht. Willard vertrekt per boot en krijgt gezelschap van een markant groepje soldaten: een jongeling, een neuroot, een oudere kaptein en een surfer. Hun tocht brengt hen langs de vreemdste plekken en figuren. Langzaam beginnen ze de ellende van de oorlog te zien. Voor ze het weten is het meer een kwestie van overleven dan van het vinden van Kurtz.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Dat er uit zo'n rampzalig productieproces zo'n geweldige film is gekomen, mag gerust een wonder heten. Coppola kreeg op de set met allerlei problemen te maken en zat volledig aan de grond, maar het resultaat mag er zijn: Apocalypse Now is nog altijd één van de allerbeste oorlogsfilms ooit gemaakt. Veronica zendt vrijdag de Redux-versie uit 2001 uit; deze is extra lang (ruim drie uur) en bevat dus veel extra beeldmateriaal. Daardoor kabbelt het op sommige momenten een klein beetje voort, maar dat doet niets af aan de ijzersterke zeggingskracht van de film - die de waanzin van de oorlog in al zijn lelijkheid laat zien.

Cast
Naast Martin Sheen (The Departed) en Marlon Brando (The Godfather) zijn ook Robert Duvall (Network), Laurence Fishburne (The Matrix) en Dennis Hopper (True Romance) te zien in Apocalypse Now. Deze film is geregisseerd door Francis Ford Coppola (The Rainmaker).

Apocalypse Now Redux (1979/2001) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is op vrijdag 2 juli om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 202 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV