Oekraïne - Engeland live op tv en online (kwartfinale EK voetbal)

Oekraïne - Engeland live op tv en online (kwartfinale EK voetbal)
Engelsen treffen op papier makkelijke tegenstander

Sport :

Zaterdagavond spelen Oekraïne en Engeland de laatste kwartfinale van dit EK voetbal tegen elkaar in het Stadio Olimpico in Rome. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het EK voetbal op Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Oekraïne - Engeland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Groepsgenoot van Oranje
Eerst maar eens terug naar betere tijden. Oekraïne opende het EK namelijk met een duel tegen het Nederlands elftal, dat met 3-2 verloren ging. Er volgde een overwinning op Noord-Macedonië en een nederlaag tegen Oostenrijk, maar Oekraïne ging als één van de beste nummers drie door naar de achtste finale. Daarin werd - na verlenging - afgerekend met Zweden.

Lees verder onder de video's.

Winst in EK-kraker
De Engelsen kenden een moeizame groepsfase, met minimale overwinning op Kroatië en Tsjechië (twee keer 1-0) en een doelpuntloos gelijkspel tegen Schotland. In de achtste finale stond er een kraker op het programma voor Engeland: ze namen het op tegen kwelgeest Duitsland. Die pot werd in de slotfase glansrijk gewonnen dankzij treffers van Raheem Sterling en Harry Kane.

Oekraïne - Engeland is op zaterdag 3 juli om 21.00 uur te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.30 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt al vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt (deze tijden zijn afhankelijk van een eventuele verlenging bij Tsjechië - Denemarken).


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oekraïne - Engeland live op tv en online (kwartfinale EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV