Woensdag in Op1: Rafael van der Vaart over vervanging Frank de Boer

Woensdag in Op1: Rafael van der Vaart over vervanging Frank de Boer
De gasten van woensdag 30 juni

Kijktip :

Nederland doormaakt een flinke kater na de ondergang van Oranje tegen Tsjechië. Rafael van der Vaart vertelt vanavond bij Op1 over het ontslag van Frank de Boer en kijkt vooruit naar zijn vervanger. De volgende gasten schuiven vanavond ook aan bij de talkshow.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 30 juni

  • Ondanks een buitengewoon hoge Citoscore, adviseerde de juf van Ramtin Sadeghpoor hem naar het vmbo te gaan. Hij zou een taalachterstand hebben. Zijn moeder ging niet akkoord en twee maanden later zat hij op het gymnasium. Nu keert hij terug naar zijn middelbare school, als docent Nederlands.Özcan Akyol had minder geluk. Hij belandde door de vooringenomenheid van zijn juf op de mavo, terwijl hij vwo-advies had. Vanavond bij Op1 vertelt Eus waarom het verhaal van Ramtin hem zo raakte en waarom systematische verandering hard nodig is.
  • Betaald verlof na het verlies van een naaste: Marrit van Exel vindt het de normaalste zaak van de wereld. Van Exel, die zelf haar man en kind verloor, startte een petitie die meer dan 50.000 keer werd ondertekend, genoeg om de agenda van de Tweede Kamer te halen. Kamerlid van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas is voorstander, zij verloor zelf ook haar man. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1 om uit te leggen hoeveel rouwverlof zou kunnen betekenen voor nabestaanden.
  • Na elke Oranjewedstrijd kon Nederland rekenen op het vlijmscherpe commentaar van Rafael van der Vaart. De oud-profvoetballer blikt vanavond bij Op1 terug op de ondergang van Oranje maar kijkt vooral ook vooruit. Met het opstappen van Frank de Boer en het naderende WK in Qatar hangt er namelijk een belangrijke vraag in de lucht: wie moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal worden? We bespreken het vanavond met de voetbalanalist.
  • Na een opmars in India, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Zuid-Afrika, rukt de deltavariant van het coronavirus nu ook op in Nederland. Het RIVM verwacht dat deze week meer dan de helft van alle besmettingen worden veroorzaakt door de deltavariant. Wat betekent dit voor de geplande vakanties deze zomer? En stevenen we af op een vierde golf? Vanavond bij Op1 bespreken we dit met viroloog Marion Koopmans.
  • Eerder vandaag zei ze van niks te weten, maar nu neemt D66-leider Sigrid Kaag toch verantwoordelijkheid voor de invloed die D66 en het ministerie van Buitenlandse Zaken probeerden uit te oefenen op de VPRO-documentaire over haar. Hoe onafhankelijk waren de makers van de VPRO? En hoe geloofwaardig is de transparantie nu nog, waar Kaag altijd voor zegt te staan? We bespreken het vanavond met televisiecolumniste Angela de Jong en politiek redacteur Thijs Broer.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 30 juni gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Rafael van der Vaart over vervanging Frank de Boer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier