Vanavond op tv: start docureeks De Beloften en film 'Grease'

Vanavond op tv: start docureeks De Beloften en film 'Grease'
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 juli

Kijktip :

Vanavond gaat de vijfdelige documentaireserie 'De Beloften' van start, waarin topsporters vier jaar lang gevolgd zijn in hun voorbereiding naar de Olympische Spelen van Tokio. Daarnaast kun je weer meezingen met de hits van de film Grease. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Romantische comedy: Grease

NET 5
20:30 uur

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika, waar zij verliefd wordt op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de school terecht waar Danny ook op zit. Als zij hierachter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Zal de liefde tussen Sandy en Danny hun imago's overstijgen?


The Great British Bake Off: deegweek

NPO 1
20:30 uur

De overgebleven bakkers in The Great British Bake Off moeten in deze vijfde aflevering hun deegkunsten laten zien tijdens de deegweek. In de signatuuropdracht drukken ze hun stempel op een klassiek nationaal baksel uit Cornwall: de pasty. Ze moeten acht identieke pasty's maken met een deeg en vulling naar keuze, maar wel van minstens vijftien centimeter lang. De technische opdracht is retro: drie eclairs met frambozen en drie met zoute karamel, met een perfecte spuittechniek en een goudbruine korst. Het spektakelstuk is een klassieke, zoete taart onder een prachtig versierde kooi.


Nieuw: De beloften

NPO 3
20:55 uur

Zeven jonge topsporters werden vier jaar gevolgd op de lange weg richting hun droom: meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. De vijfdelige documentaireserie De beloften is de komende donderdagen rond 20:50 uur te zien op NPO 3. De weg naar de top is lang en ligt bezaaid met hobbels. De lijn tussen succes en falen is soms flinterdun. De serie gaat over volwassen worden, over ambities en groots dromen. Een universeel verhaal over vallen én weer opstaan.


Cabaret: Roué Verveer - Tjar A Lobi

NPO 3
21:45 uur

Na het succes van Typisch Surinaams, vorig jaar uitgezonden door de NTR, kwam Roué Verveer in 2016 met zijn tweede Surinaams gesproken stand-up comedy show: Tjar A Lobi, wat zoveel betekent als: Breng de liefde. Die is vanavond te zien. Tjar A Lobi is een show met alle gekheid en fatu’s die je van Roué kunt verwachten. Roué: "In Tjar A Lobi vertel ik de grappigste verhalen over Surinamers en de omgang met elkaar. In Suriname, maar ook in Nederland. Eigenlijk is het één groot feest van herkenning."


Verslag: Herdenking Slavernijverleden

NPO 2
22:15 uur

Samenvatting van de Nationale Herdenking Slavernijverleden, die vanaf 13:00 uur deze donderdag live wordt uitgezonden op NPO 1. Ook is er een reportage rond socioloog Humphrey Lamur. Hij heeft nog actieve herinneringen aan zijn overgrootmoeder, die in de laatste jaren van de slavernij opgroeide en op een plantage tewerkgesteld was. In een andere reportage wordt een groep theatermakers en jongeren gevolgd die bezig zijn met de Rotterdamse editie van de landelijke theatermanifestatie 'Theater voor Keti Koti'. Ook is er ruim aandacht voor de onderzoeken die zijn gedaan naar het slavernijverleden van Amsterdam en Rotterdam.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV