Prachtig filmdrama The Wife zaterdagavond te zien op NPO 2

Prachtig filmdrama The Wife zaterdagavond te zien op NPO 2
Met een Oscargenomineerde Glenn Close

Kijktip :

Glenn Close is al sinds begin jaren tachtig één van de allerbeste Hollywoodactrices, iets dat ze tot op de dag van vandaag laat zien. In 2018 schitterde ze in het prachtige drama The Wife, waarvoor ze (alweer) een Oscarnominatie kreeg. Deze film is zaterdag te zien op NPO 2.

Het verhaal
Joan Castleman heeft al veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Dankzij rollen in Fatal Attraction (1987) en Dangerous Liaisons (1988) was Close eind jaren tachtig op de toppen van haar roem, maar tegenwoordig kiest ze liever voor de wat kleinere producties om haar tanden in te zetten (hoewel ze een piepklein rolletje in Guardians of the Galaxy ook niet oversloeg). Het levert prachtige resultaten op, want ze heeft inmiddels al acht Oscarnominaties achter haar naam. Ook voor The Wife werd ze weer genomineerd, maar het beeldje ging naar Olivia Colman (The Favourite).

Cast
Naast Glenn Close (Hillbilly Elegy) en Jonathan Pryce (The Two Popes) zijn ook Christian Slater (True Romance) en Max Irons (Woman in Gold) te zien in The Wife. Deze film is geregisseerd door Björn L. Runge.

The Wife (2018) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 3 juli om 23.50 uur te zien op NPO 2. Genre: drama. Speelduur: 100 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV