Filmdrama Bloed, zweet en tranen over André Hazes zondag te zien op NPO 3

Filmdrama Bloed, zweet en tranen over André Hazes zondag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Videoland en Amazon Prime

Kijktip :

De André Hazes-week op NPO 3, die in het leven werd geroepen vanwege de zeventigste verjaardag van de volkszanger, wordt op zondag 4 juli afgesloten met de film Bloed, zweet en tranen. Hierin wordt het levensverhaal van Hazes verteld. Je kunt Bloed, zweet en tranen streamen via onder meer Videoland en Amazon Prime.

Het verhaal
Bij velen van ons zal het levensverhaal van André Hazes op latere leeftijd wel bekend zijn. Bloed, zweet en tranen neemt je echter ook mee naar zijn jeugd. In het Amsterdam van de jaren vijftig wordt André Hazes als achtjarig jongetje op de Amsterdamse Albert Cuyp ontdekt door Johnny Kraaijkamp. In de jaren tachtig beleeft hij zijn grote doorbraak als volkszanger. In zijn nadagen, de eerste jaren na de millenniumwisseling, krijgen zijn alcoholverslaving en zware gezondheidsproblemen de overhand. Deze drie perioden uit Hazes' leven zijn door elkaar gevlochten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nog altijd spreekt het verhaal van André Hazes tot de verbeelding en zijn muziek is ruim vijftien jaar na zijn dood ook nog springlevend. De meeslepende film Bloed, zweet en tranen is een prachtige herinnering aan deze bijzondere man, die we allemaal kennen van hits als 'De vlieger', 'Kleine jongen' en 'Zij gelooft in mij'. Hazes wordt fantastisch neergezet door acteur Martijn Fischer en ook Hadewych Minis overtuigt als zijn vrouw Rachel. Een film die je als Nederlander eigenlijk niet mag missen.

Bloed, zweet en tranen (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zondag 4 juli om 20.20 uur te zien op NPO 3. Genre: biografie, drama. Speelduur: 111 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmdrama Bloed, zweet en tranen over André Hazes zondag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier