Vanavond op tv: Oekraïne-Engeland en Lego Masters Australië

Vanavond op tv: Oekraïne-Engeland en Lego Masters Australië
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 juli

Kijktip :

Voor de tweede dag op rij worden er kwartfinales gespeeld in het EK Voetbal. Dit keer: Tsjechië - Denemarken (om 18.00 uur) en Oekraïne - Engeland (om 21.00 uur). Voor de mensen die niet van voetbal houden is er ook genoeg te zien. Lego Masters Australië begint bijvoorbeeld vanavond op RTL4. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: The Matrix Reloaded

Veronica
20:00 uur

De laatste menselijke stad Zion is ontdekt door de machines die de mensheid in hun macht hebben. Morpheus is er echter van overtuigd dat Neo in staat is de ‘Matrix’ te vernietigen. Hun hoop is gevestigd op de ‘Keymaker’, die toegang heeft tot alle 'achterdeuren' binnen de schijnwereld, ook van de deur die naar het mainframe leidt. Deze man wordt echter gevangen gehouden door de eigenzinnige Merovingian die bijgestaan wordt door de Twins, een duo dat zich dwars door alle code kan verplaatsen. Ondertussen zint een herboren agent Smith op wraak, vastbesloten Neo uit te schakelen.


Nieuw: LEGO Masters Australië

RTL 4
20:01 uur

Vanaf vanavond is de Australische versie van het populaire LEGO Masters elke zaterdag om 20:00 uur te zien op RTL 4. Acht duo's nemen het tegen elkaar op en strijden om 100 duizend Australische dollars en de felbegeerde titel van LEGO Master. In elke aflevering moeten de bouwers een opdracht onder tijdsdruk volbrengen en ze zetten alles op alles om indruk te maken op gastheer Hamish Blake en Ryan 'Brickman' McNaught. In de eerste aflevering barst de strijd meteen los. Voor de eerste opdracht krijgen de duo's ieder een eigen eiland waar zij hun eigen 'whole new world' op moeten maken. Deze wereld moet in 15 uur gemaakt worden en de Brickman heeft de lat heel hoog gelegd voor de bouwers.


Dwars door de Middellandse Zee: Sardinië

NPO 2
20:30 uur

Arnout Hauben duikt deze week in het mysterieuze verleden van de La Maddalena-archipel en Sardinië. Arnout verkent deze week de La Maddalena-archipel, ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Hij maakt op Budelli kennis met de enige bewoner van het eiland: de 81 jaar oude Mauro. Op Sardinië zelf aat Arnout op zoek naar de prehistorische wortels van het eiland en komt hij terecht in een 'Blue zone': een plaats waar de mensen uitzonderlijk oud worden.


Start: Maltese

Canvas
20:40 uur

Vanaf vanavond is de Italiaanse misdaadserie Maltese elke zaterdag met dubbele afleveringen om 20:40 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. De serie gaat over inspecteur Dario Maltese. Hij keert begin jaren 70 keert terug naar Trapani, zijn geboortestad op Sicilië, voor het huwelijk van zijn goede vriend Gianni Peralta. Die haalt echter het altaar niet, want hij wordt voor de ogen van Maltese vermoord, samen met zijn vrouw. Daarop vraagt Maltese zijn overplaatsing aan, want hij wil de moordzaak van zijn vriend zelf oplossen. Hij verdenkt de maffia, maar de lokale kranten houden het bij een passioneel drama.


Live: Oekraïne - Engeland (kwartfinale)

NPO 1
20:55 uur

Vanaf 20:30 uur de voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van de kwartfinale Oekraïne - Engeland vanuit Rome, Italië. De laatste kwartfinale op het EK voetbal gaat tussen de nummer drie uit de groep van Nederland en een nummer één. Oekraïne verloor van Nederland en Oostenrijk in de groepsfase, maar wist Zweden als nummer één van een andere groep wel uit te schakelen in de achtste finale. Engeland won de groep met slechts twee doelpunten. Maar de defensie liet niks door, net als in de achtste finale tegen Duitsland (2-0).

Bekijk ook het complete speelschema van het EK 2021 of bekijk het beste van het EK voetbal.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Oekraïne-Engeland en Lego Masters Australië of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier