Recensie: rechtbankdrama The Mauritanian grijpt je langzaam maar zeker naar de strot

Recensie: rechtbankdrama The Mauritanian grijpt je langzaam maar zeker naar de strot
Waargebeurd verhaal met Jodie Foster en Tahar Rahim

Film :

Op 1 juli ging de film The Mauritanian in première in de Nederlandse bioscopen. Actrice Jodie Foster laat zich niet heel vaak zien op het witte doek, maar als ze in actie komt is het bijna altijd goud. Lees hier de filmrecensie van The Mauritanian.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Guantanamo Bay
Het waargebeurde verhaal gaat over de Mauritaniër Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim). Slahi wordt door de Amerikaanse regering opgepakt en zonder enige vorm van rechtspraak en zonder aanklacht gevangen gezet in Guantanamo Bay. Hij krijgt hulp van de idealistische advocaten Nancy Hollander (Jodie Foster) en haar assistent Teri Duncan (Shailene Woodley).

Actrice Jodie Foster in de film 'The Mauritanian'

Beoodeling van Gids.tv: ★★★★
Regisseur Kevin Macdonald (The Last King of Scotland) komt met een meeslepende rechtbankdrama rond de vreselijke gebeurtenissen van 9/11. Mohamedou Ould Slahi werd zonder bewijs opgesloten en gemarteld in de beruchte gevangenis Guantánamo Bay. Hij krijgt hulp van advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster), die jaren lang vecht voor rechtvaardigheid. De cast is geweldig maar de ster van de film is absoluut de 40-jarige Tahar Rahim, die al eerder schitterde in de populaire serie The Serpent). Hij levert ook hier een indrukwekkende, heftige en ontroerende rol af in een film die een pleidooi houdt voor het behoud van menselijke waardigheid, onder wat voor omstandigheden dan ook. Vier sterren.

Cast
Naast Jodie Foster (Hotel Artemis) en Shailene Woodley (Adrift) zijn ook Tahar Rahim (Don Juan) en Benedict Cumberbatch (1917) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Kevin Macdonald (Black Sea).

Vanaf 1 juli is de film The Mauritanian in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Thriller, Biografie. Tijdsduur: 129 minuten. IMDb-score 7,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: rechtbankdrama The Mauritanian grijpt je langzaam maar zeker naar de strot of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV