Mooie documentaire Vader in de tuin dinsdagavond te zien op NPO 2

Mooie documentaire Vader in de tuin dinsdagavond te zien op NPO 2
Opa Koos komt in de tuin wonen

Kijktip :

Dinsdagavond (6 juli) zendt NPO 2 de mooie en bijzondere documentaire Vader in de tuin weer uit. Hoofdpersoon is opa Koos van 89. Hij is weduwnaar en woont zelfstandig, maar hij wordt steeds eenzamer en zijn gezondheid gaat achteruit. Hij wil zijn laatste jaren echter niet in een verpleeghuis doorbrengen...

Vader in de tuin gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Mantelzorg-woning
Schoondochter Anita stelt voor dat hij bij hen in de tuin mag komen wonen. Zo gezegd, zo gedaan: op een dag wordt er een gloednieuwe, kant en klare mantelzorg-woning de tuin in getakeld. Frans Bromet volgt de familie Korevaar bij de bouw van het 'tuinhuis' en de verhuizing van opa Koos. Eenmaal geïnstalleerd in zijn luie stoel achter het raam, valt het toch wat tegen.

Emotionele gevolgen
Vanuit de tuin volgt opa het drukke gezinsleven aan de overkant, maar bij hemzelf gaat het allemaal steeds minder en hij verliest steeds meer het contact met de jongere generatie. Hoewel de situatie wel degelijk voordelen heeft voor beide partijen, vraag Bromet zich af of de familie Korevaar wel genoeg heeft nagedacht over de emotionele gevolgen van de verhuizing.

De documentaire Vader in de tuin is op dinsdag 6 juli om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de hele docu Vader in de tuin terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV