Maandag in Op1: 17-jarige Yentl Molin wil een vaccinatie maar haar moeder is tegen

Maandag in Op1: 17-jarige Yentl Molin wil een vaccinatie maar haar moeder is tegen
De gasten van maandag 5 juli

Kijktip :

We vaccineren momenteel in rap tempo in Nederland. Ook minderjarigen zijn aan de beurt, maar niet iedereen is daar blij mee. 17-jarige Yentl Molin wil een prik, maar haar moeder is tegen. Vanavond tijdens Op1 bemiddelt kinderarts Károly Illy tussen de twee. Dit is tevens de laatste uitzending waarin Sophie Hilbrand de presentatie verzorgt.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 5 juli

  • Schrijver, acteur en presentator Joost Prinsen veroverde afgelopen week de harten van heel Nederland met zijn nieuwe liefde Noraly Beyer. Hij komt uit een zware periode nadat begin vorig jaar zijn vrouw Emma overleed. In het boek ‘Na Emma’ blikt Prinsen terug op de twaalf maanden na haar dood. Vanavond bij Op1 vertelt Prinsen over zijn rouwverwerking, zelfdiscipline en zijn nieuw gevonden levensgeluk.

  • In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio, maakte Wilfried de Jong een serie mini-portretten van Nederlandse sporters die opgaan voor een medaille. Van handbalkeeper Tess Wester tot surfer Kiran Badloe, van hardloopster Dafne Schippers tot baanwielrenner Harrie Lavreysen. De sporters zijn slapend in bed gefilmd. De Jong bespreekt hun rituelen en dromen en dekt ze teder toe. Wilfried vertelt vanavond over het maakproces en wie er speciale lussen aan zijn onderbroek had. De serie wordt vanaf volgende week maandag dagelijks uitgezonden om 22.00 uur op NPO2.

  • Jade Olieberg en Charlie Chan Dagelet zijn beiden genomineerd voor een Theo d’Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs, voor dezelfde rol. Ze spelen allebei Laura H. in het gelijknamige stuk van Theatergroep Oostpool, over de jonge moeder uit Zoetermeer die zich met haar partner aansloot bij IS in Syrië. Olieberg en Dagelet speelden allebei de rol om in coronatijd de continuïteit van de voorstelling te waarborgen, en zijn nu elkaars concurrenten. Het is uniek dat twee actrices voor een en dezelfde rol zijn genomineerd. Hoe ongemakkelijk is dat? Ze zitten vanavond beiden aan tafel.

  • Het vaccineren van tieners kan leiden tot felle discussies aan de keukentafel. Toch zal driekwart van de 12- tot 18-jarigen zich moeten vaccineren om tegenwicht te bieden aan de deltavariant van het coronavirus.Yentl Molin (17) wil een prik, maar haar moeder Beate van Bragt is tegen. Vanavond bij Op1 bemiddelt kinderarts en OMT-lid Károly Illy tussen moeder en dochter.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 5 juli gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: 17-jarige Yentl Molin wil een vaccinatie maar haar moeder is tegen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV