Enorm actiespektakel The Rock zie je zondag 9 januari op Veronica

Enorm actiespektakel The Rock zie je zondag 9 januari op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Door alle dramatische films die hij heeft geregisseerd (alle slechte Transformers-delen, Pain & Gain en veel meer) vergeten we nog weleens dat Michael Bay héél soms zijn talent wel degelijk heeft laten zien. Zoals met de geweldige actiefilm The Rock, zondag te zien op Veronica. Je kunt The Rock streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
De legendarische legerheld Francis X. Hummel en zijn eersteklas team soldaten gijzelen een groep toeristen op het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en eisen losgeld ter waarde van honderd miljoen dollar. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Expert op het gebied van chemische wapens Stanley Goodspeed en John Patrick, de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de moeilijke opdracht de stad te redden van de ondergang.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De plot van The Rock is natuurlijk te bizar voor woorden, en toch is dit ontegenzeggelijk de beste film uit het oeuvre van Michael Bay. Bij wijze van uitzondering kon hij namelijk beschikken over een uitstekende cast en Bay weet zelf de spanning er goed in te houden. Het zorgt voor een buitengewoon vermakelijke film, waarbij je de ongeloofwaardigheid voor het gemak even vergeet. De muziek van Nick Glennie-Smith en Hans Zimmer is herkenbaar: het is ook al jaren de begintune van Expeditie Robinson.

Cast
Naat Sean Connery (The Untouchables) en Nicolas Cage (Kick-Ass) zijn ook Ed Harris (A Beautiful Mind) en David Morse (The Green Mile) te zien in The Rock. Deze film is geregisseerd door Michael Bay (6 Underground).

The Rock (1996) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is zondag 9 januari om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 136 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Enorm actiespektakel The Rock zie je zondag 9 januari op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV