Briljante misdaadthriller Zodiac donderdag 8 juli te zien op Canvas

Briljante misdaadthriller Zodiac donderdag 8 juli te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

David Fincher heeft in zijn carrière al diverse meesterwerken gemaakt, en in het misdaadgenre lijkt hij zich het meest thuis te voelen. Dat bleek ook in 2007 met de briljante misdaadthriller Zodiac. Deze moderne klassieker is donderdag te zien op Canvas en je kunt Zodiac streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Robert Graysmith is een jonge cartoonist bij de San Francisco Chronicle. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer de krant een brief ontvangt waarin meerdere moorden in de regio worden opgeëist. De moordenaar, die zichzelf Zodiac noemt, voegt bij de verklaring een tekst in geheimschrift. Graysmith raakt geïntrigeerd door de zaak en gaat samen met zijn collega op zoek naar de moordenaar, net als politie-inspecteurs David Toschi en William Armstrong. Jarenlang speelt Zodiac een sinister spel met de politie en journalisten...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De verwachtingen voor Zodiac waren hooggespannen. Weliswaar stelde Panic Room (2002) in vergelijking met eerdere meesterwerken als Se7en (1995) en Fight Club (1999) ietwat teleur, maar de eerste film van David Fincher in vijf jaar tijd was groot nieuws. En hij maakte de verwachtingen volledig waar. Fincher serveert een ingenieuze, stijlvolle en bloedstollende thriller, waarin we zowel bij journalisten als politie-inspecteurs een kijkje in de keuken krijgen. Het schitterende jaren zeventig-tijdsbeeld dat Fincher schetst maakt Zodiac nóg sfeervoller.

Cast
Naast Jake Gyllenhaal (Prisoners) en Mark Ruffalo (Spotlight) zijn ook Robert Downey, jr. (Sherlock Holmes) en Brian Cox (The Bourne Identity) te zien in Zodiac. Deze film is geregisseerd door David Fincher (Gone Girl).

Zodiac (2007) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 8 juli om 21.30 uur te zien op Canvas. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 157 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Briljante misdaadthriller Zodiac donderdag 8 juli te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier