Klassieke romantische comedy Jerry Maguire zaterdag te zien op België Eén

Klassieke romantische comedy Jerry Maguire zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel hij tegenwoordig vooral bekend is als actieheld, liet Tom Cruise ook regelmatig een andere, romantische kant van zichzelf zien - zoals in Jerry Maguire, zaterdag te zien op België Eén. Je kunt Jerry Maguire streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Jerry Maguire werkt als sportmakelaar bij Sports Management International. Hij is knap, charmant en wijdt zich volledig aan zijn klanten. Ook privé gaat het hem voor de wind. In een idealistische bui schrijft Jerry zijn visie over de mankementen van de firma op. Zijn ideeën vallen niet in goede aarde en een week later staat Jerry op straat. Nu hij zijn job, zelfrespect en een deel van zijn identiteit kwijt is, moet Jerry van voren af aan beginnen. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van Rod Tidwell, de enige klant die Jerry trouw blijft, en Dorothy Boyd, een alleenstaande moeder.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Jerry Maguire groeide in 1996 uit tot een enorm kassucces. Dat was mede te danken aan de aanwezigheid van Tom Cruise, die op de toppen van zijn roem verkeerde, maar ook aan de kwaliteit van de film. De balans tussen comedy en drama wordt door regisseur Cameron Crowe perfect bewaard en naast Cruise schittert ook de rest van de cast in deze mooie film. Jerry Maguire werd begin 1997 zelfs beloond met vijf Oscarnominaties, waarvan het beeldje voor Beste Mannelijke Bijrol daadwerkelijk binnengesleept werd. Uiteraard is de film ook beroemd vanwege twee quotes: "Show me the money!" en "You had me at 'hello'".

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Cuba Gooding Jr. (Selma) zijn ook Renée Zellweger (Judy) en Kelly Preston (What a Girl Wants) te zien in Jerry Maguire. Deze film is geregisseerd door Cameron Crowe (Almost Famous).

Jerry Maguire (1996) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 11 september om 21.25 uur te zien op België Eén. Genre: comedy, drama, romantiek. Speelduur: 139 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke romantische comedy Jerry Maguire zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV