Klassieke eerste Rambo-film First Blood vrijdag te zien op Veronica

Klassieke eerste Rambo-film First Blood vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Acteur Sylvester Stallone werd deze week 75 jaar en dus trekt Veronica één van zijn meest legendarische films uit de kast: First Blood. Deze klassieker betekende het begin van de Rambo-franchise en is ook bijna veertig jaar later nog steeds het bekijken waard. Je kunt First Blood streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De voormalige groene baret John Rambo heeft moeite om weer te integreren in de normale wereld. Bij aankomst in het stadje Hope wordt hij opgewacht door sheriff Teasle, die de voormalige commando nauwgezet in de gaten houdt. Dit irriteert Rambo mateloos, de boel escaleert en hij belandt in de gevangenis. Daar vecht hij zich een weg naar buiten, het bos in. Zijn voormalige superieur, kolonel Trautman, wordt ingeschakeld om Rambo in de val te lokken, maar deze is niet voor één gat te vangen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Nadat hij was doorgebroken als Rocky Balboa besloot Sylvester Stallone zichzelf nóg een personage aan te meten. John Rambo werd zijn tweede alter ego, een meedogenloze veteraan die een overlevingsinstinct als geen ander bezit. Deze eerste film is meteen de beste van de hele reeks. Het grimmige sfeertje en de prachtige locaties (vooral de scènes in de dichte bossen zijn prachtig én spannend) zijn de grootste pluspunten van deze film, naast - uiteraard - de keiharde actie.

Cast
Naast Sylvester Stallone (Creed) en Richard Crenna (Body Heat) zijn ook Brian Dennehy (The Next Three Days) en Bill McKinney (The Green Mile) te zien in First Blood. Deze film is geregisseerd door Ted Kotcheff.

First Blood (1982) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 9 juli om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 93 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV