Tom Cruise-klassieker Top Gun zie je vrijdag in Vintage Love-maand op Net5

Tom Cruise-klassieker Top Gun zie je vrijdag in Vintage Love-maand op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Drie jaar na zijn doorbraak in Risky Business bereikte Tom Cruise de supersterstatus door de legendarische kaskraker Top Gun, één van de ultieme jaren tachtig-films. Je ziet deze film vrijdag op Net5 en je kunt Top Gun streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-filmmaand op Gids.tv.

Het verhaal
Maverick wordt met zijn maat Goose aangenomen bij Top Gun, de eliteschool voor gevechtspiloten. Daar ontmoet hij de beeldschone instructrice Charlie, die hem niet alleen binnen de opleiding instrueert, maar hem ook dingen bijbrengt die niet in het klaslokaal thuishoren. Dat gevaar in een klein hoekje zit, merkt Maverick als zijn beste vriend tijdens een oefenvlucht verongelukt. Hij voelt zich hier schuldig over en verliest alle interesse in het vliegen. Tot hij in een levensgevaarlijke situatie belandt. Oog in oog met een vreemde mogendheid krijgt Maverick nog één kans om zich met de sterksten te meten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Top Gun laat je heerlijk zwelgen in jaren tachtig-nostalgie, vooral dankzij de onvergetelijke hits die de soundtrack bevat ('Danger Zone' van Kenny Loggins, 'Take My Breath Away' van Berlin, 'Heaven in Your Eyes' van Loverboy). De film was een gigantisch kassucces in 1986 en is 35 jaar later nog altijd enerverend en spannend, hoewel Top Gun op sommige punten wel wat gedateerd overkomt. Cruise hoeft weinig meer te doen dan cool zijn (wat hem prima afgaat) en de prachtige Kelly McGillis maakt het geheel af.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Kelly McGillis (Witness) zijn ook Val Kilmer (Kiss Kiss Bang Bang) en Tom Skerritt (Alien) te zien in Top Gun. Deze film is geregisseerd door Tony Scott (True Romance).

Top Gun (1986) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op vrijdag 9 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, drama, romantiek. Speelduur: 110 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV