Italië - Engeland live op tv en online (finale EK voetbal)

Italië - Engeland live op tv en online (finale EK voetbal)
Climax van Europees voetbaltoernooi

Sport :

Na een maand voetballen bereikt het EK voetbal op zondag 11 juli de climax. In het Wembley Stadium in Londen, Engeland wordt de finale tussen Italië en Engeland gespeeld. De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Italië - Engeland

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Eerste én laatste wedstrijd
Italië opende het EK met een wedstrijd tegen Turkije en zal dus ook in de allerlaatste wedstrijd van het toernooi in actie komen. Vooral in de groepsfase maakten de Italianen veel indruk. Daarna werden achtereenvolgens Oostenrijk, België en Spanje uitgeschakeld. Gezien het veldspel is Italië misschien wel de favoriet om het EK van 2021 te winnen.

Lees verder onder de video's.

Is it coming home?
De Engelsen zijn volledig in de ban van de eerste finale in 55 (!) jaar. In 1966 wonnen ze in eigen land het WK en nu kunnen ze eindelijk hun eerste EK winnen. Supporters roepen al dagen "it's coming home", een verwijzing naar de oorsprong van het Europese voetbal in hun land. Er moet echter niet te vroeg gejuicht worden; Engeland heeft een buitengewoon moeizaam toernooi achter de rug, met alleen in de kwartfinale een overtuigende zege op Oekraïne (4-0).

De finale van het EK voetbal tussen Italië en Engeland is op zondag 11 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.20 uur en in De Oranjezomer (SBS6) wordt al vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Italië - Engeland live op tv en online (finale EK voetbal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier